torsdag 28 november 2013

På hotell

Jag har tagit in på hotell i Karlsruhe i Tyskland. Som den vanemänniska man är, inrättar jag mina små rutiner när jag är ute och reser på egen hand. Allt vad rutiner heter skiter jag fullkomligt i när jag har sällskap!

Till exempel börjar jag med att fotografera rummet.

Speciellt badrummet, om det är lite fint - eftersom vi ju har renoverat badrum i flera år (känns det som - och om man räknar in planeringen så stämmer det också!)

Ibland finns det något extra intressant i rummet, som jag vill dokumentera. Till exempel en dold hylla med en vattenkokare på/i.

Sedan sparkar jag av med skorna och går på toaletten. Sedan beror det lite på vilken tid på dygnet det är, men oftast är det kväll och jag har inte ätit kvällsmat. Så var det ikväll också. Så jag tog med mina bästisar (fånen och paddan) och gick till restaurangen. Dyrt! Men bekvämt. I Zürich blev det en ostmackor och en kopp varm choklad, ganska ofta tar jag en öl, men ikväll var jag allt lite orginell och beställde 

en Club Sandwich och ett glas Reisling. Dom kokta äggskivorna fick jag peta bort.

Alldeles ensamt i restaurangen. Det sitter fyra personer, tre herrar och en dam - herrarna  i kostymer såklart, i andra änden av rummet. Dom pratar (på tyska) om att lära sig nya saker. Dom kanske är pedagoger ...

När jag nästan ätit upp sätter jag notan på rummet och går upp. Just i det här rummet är det kallt! Jag höjer värmen och luftväxlaren väsnas och surrar. På TV'n hittade jag tyska Idol och påsen med "Milchchokoladeflocken - cremig fein" var alldeles för förförisk för att bara lämnas kvar. Så nu ligger jag här nedbäddad under ett tjockt täcke, med varm choklad i koppen och Idol på TV'n.

Imorgon klockan åtta är det roliga slut, då checkar jag ut.


6 kommentarer:

 1. Mysigt! Det var alldeles för länge sedan jag bodde på hotell, känner jag nu!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Blir'e baconrapport i morgon?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, om jag skulle göra frukost rapport skulle den handla om huruvida hotellet har eller inte har keso, om brödet och marmeladen är av god kvalité och om frukten är färsk eller bara inlagd.

   Radera
  2. Just det, och om det finns grönt te! Mycket viktigt. Numer finns det nästan överallt.
   Frukosten igår var perfekt, allt fanns men jag åt bara en grov kesomackr med grönsaker på till yoghurten med frukt i.

   Radera
 3. Har du förfallit? Marmeladtider igen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men inte varje dag. Åt faktiskt ingen på just det här hotellet!

   Radera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.