13 runt bordet. |
Den 6:e december firar familjen Nikolaus, som kommer och lägger små överraskningar i barnens julstrumpor. Det är den tyska jultradition som jag växte upp med och som jag tagit med mig. Jag älskar den här traditionen och brukar komma ihåg att fixa småsaker till strumpan.
Tomtarna har barnen fått av mormor och morfar.
Det blir en hel del bak också! Julbröd, helst med frukt i!
Maten tar som ni säkert förstått någon annan hand om.
Pepparkakor och rullrån, sedan jag fått överta svärmors fina järn.
Inläggningar, marmelad och annat på burk. Och till jul tar vi fram Rumtopfen när vi har en.
Mozartkulor har det blivit några gånger. Inte mina favoriter kanske.
I köket samsas vi och jag älskar förberedelserna som sker här! Livet och rörelsen och dofterna. Den totala utmattningen när kvällen kommer efter en hel dag i köket, när glöggen kommer fram och vi sitter tillsammans. Det är jul!
Jag skulle nog placera dina julförberedelser mycket nära tio på en tiogradig skala! Mysigt, färgglatt, socialt, oneurotiskt och gott!
SvaraRaderaMed planering eller ej; julstämning och mycket gott tycks du ändå få till med råge. Härligt! Vår hemmagjorda rumtopf måste jag också komma ihåg att ta fram till jul; tack för påminnelsen!
SvaraRaderaMozartkulor är ju jättegoda, men det är bara jag som äter dem tyvärr.
SvaraRaderaSnart är det släpp till BBC14, tjohoo! Är så nyfiken på vad det blir för trevliga pass/klasser nästa år.
Julstöket är väl lite smått på gång här också, men jag är färdig med att bjuda hem hela släkten och stå vid spisen en hel vecka före jul - har gjort det några år, men nu "åker vi runt" lite i stället.