lördag 5 oktober 2013

Lördagsteman: Generationsklyftor (förra veckan) och engagemang

Nä, nu har jag grunnat på temat "generationsklyftor" i en dryg vecka och jag kan inte riktigt komma på vad jag har att tillföra ämnet. Jag är inte speciellt generationskänslig kanske, men det finns en person som tydligt påminner mig om att det finns en generationsklyfta. Dessutom är hon ett strålande exempel på hur ett brinnande engagemang kan ta sig uttryck. Lyssna på Adora Svitak!


Mitt eget engagemang gäller främst familjen och mina egna hobbies. Jag har suttit i bfr styrelsen och skolstyrelsen för vår skola, men just för tillfället är jag föreningslös. Min pappa var alltid en engagerad föreningsmänniska - och är så fortfarande! Han var kassör i scouterna långt efter att jag hade slutat och i facket var han engagerad långt efter pensionering. Nu för tiden är det mest matlagningsföreningar som får honom att sitta uppe till mitt i natten och fila på något viktigt. Jag önskar att jag hade lite mer av den sidan! Få saker är lika inspirerande som engagerade människor! Dom behövs!

10 kommentarer:

 1. Vilken tjej, Adora Svitak! Perfekt generationsklyftsillustration!  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du också tycker det passade till temat!

   Radera
 2. Tack! Nu har jag lyssnat på Adora Svitak. Härligt så här på morgonkvisten! Vilken ungdomlig glöd ! Jag saknar tiden med mina små, som gav mig såå mycket av klokhet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det skulle vara för den som man vill bli lärare!

   Radera
 3. Ja vilken tjej och och vilket engagemang!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev alldeles tagen första gången jag hörde henne!

   Radera
 4. Ulrika, jag har tappat bort din mailadress då jag bytte till ny mail! Snälla, kan du skicka ett mail till josefinaviktoria@live.se ?

  Håller med om att det är kul med engagemang och engagerade människor, som brinner för ngt. Förhoppningsvis ngt bra. ;)

  Kram till dig

  SvaraRadera
 5. Oj, vilka svåra teman... Var hittar du dem?
  Hoppas att hösthelgen är fin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Camilla, jag har en flik överst som beskriver Lördagstemat lite närmare. Haka på vetja! Visst svårt, men en skön utmaning för hjärnan.

   Radera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.