lördag 21 september 2013

Lördagstema: Ansvar

Jodå, om än lite sent in på lördagen så tar jag mitt ansvar och skriver ett inlägg på temat. Men ansvar för mej är att prioritera rätt! Idag valde jag att först sitta länge vid frukostbordet och ha lyxfrukost med dom två av mina döttrar som är hemma.

Megalyxfrukost!
 För övrigt tror jag att min prioriteringsordning är på ett ungefär så här:

 1. Mej själv och min kropp. Jag vill hålla mej frisk i kropp och knopp för att klara mej själv så länge det bara går. Främst för min egen skull, men i förlängningen är det ju till gagn för alla att förebygga en sund kropp.
 2. Min familj, i akutläge. Många gånger klarar familjen och barnen sig själva utan mej, men jag finns alltid främst för barnen och min man när det krisar ihop sig. Och det har det gjort.
 3. Moder jord. Jag ser till att störa så lite som jag bara kan. Jag stör och förstör, men försöker återställa eller betala tillbaka om möjligt. Jag njuter av naturen, det ska man. Hur ska man annars kunna känna ansvar för den? Vi får inte glömma att visa barnen hur njutbar naturen är!
 4. Mitt arbete. Jag är en kugge i ett maskineri, det innefattar ett helt samhälle. Det börjar med att jag tar ansvar för att bidra med mina egna resurser. Jag kan "göra något"! För att mitt arbete ska finnas kvar är det viktigt att hela maskineriet där jag är en liten del snurrar. Jag gillar att tänka så, även om maskineriet skulle fortsätta snurra utan mej, så tror jag att den extra olja eller motorkraft som jag bidrar med gör att det snurrar bättre.
 5. Mina vänner, grannar och medmänniskor. Nej, dom kom inte högre upp i prioriteringslistan, men det betyder såklart inte att jag är ansvarslös mot dem. Jag älskar mina vänner och grannar och praktiskt taget alla människor jag möter! Men jag tar inte så stort ansvar för dem. 

Jordgubbar, blåbär, hallon och vispgrädde.
Morot och apelsinjos, mandelmassa med godisbitar på.
Amerikanska pannkakor.
Frukt till jos. Apelsin+päron+nektarin blev godast!

5 kommentarer:

 1. Den listan kan jag också skriva under, och vilken frukosten!

  SvaraRadera
 2. Men wow, tänk om man fick slå sig ned vid det där bordet. Jösses! Vi kör ungefär S amma frukost till helgen som på vardagarna, med den stora skillnaden att man kan sitta länge och äta. Dessutom har vi morgontidning bara på helgerna. Kanske vi lyxar till det lite med rostat bröd och juice. Ägg är gott, men det äter jag oftast på vardagarna också. De där pannkakorna alltså... Mums!
  Listan låter klok och ärlig!
  Hoppas att söndagen blir fin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det märkligt att frukosten kan vara lika varje dag, men om lunch/middag var det, skulle man ju få spader.

   Radera
 3. Hej Här kommer förslag på lördagsteman för oktober 5 okt. Engagemang, 12 okt Drivkraft, 19 okt Initiativ, 26 okt Hinder

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.