torsdag 7 augusti 2008

På uppdrag av...

Jamen jag gillar att få uppgifter, uppdrag, utmaningar... och när det gäller att få exponera sig själv är jag heller inte blyg, så här följer sex mer eller mindre underliga saker om mig själv som man kan jämföra med sina egna mer eller mindre underligheter:


1. När jag var liten på 70-talet, bodde min familj i en liten by med hundratalet innevånare. Mamma var lärare och pappa var förutom tysk invandrare, dagpappa åt grannens små barn. Det var ovanligt!

2. Min drivkraft är att klara nya utmaningar, jag tröttnar när saker går på rutin. Däremot gillar jag inte att ha ribban för högt, jag tycker att känslan av att ha lyckats är minst lika bra som känslan av att vara bäst!

3. Jag längtar alltid efter att få koppla av och bara slappa, men när jag bestämmer mig för att göra det blir jag genast rastlös och uttråkad.

4. Jag fascineras av andra människor! Och tänker mycket på vilken (outnyttjad)kapacitet vi har. Vi kan och måste lära av varandra för att utvecklas och jag gillar inte utvecklignen som kräver vassare armbågar för att man ska ta sig framåt. Våra barn tränas i att konkurera för att överleva: få uppmärksamhet hemma och i skolan, bra betyg, komma in på rätt utbildning och få de bästa jobben. Alla är unika och har en plats och uppgift att uppfylla, inte nödvändigtvis där sammhället vill!

5. Jag tror på framtiden! Innan jag började plugga jobbade jag som grafiker och fick vara med när datorn gjorde intåg i den grafiska branchen på allvar. I backspegeln tycker jag att det är riktigt häftigt att ha fått vara med om ett så omvälvande skede. Idag är grafiker inte ett hantverksyrke på samma sätt som när jag började, även om jag arbetade som scannerförare vilket var högteknologiskt inom 4-färgsseparering då! (Ja, en sådan som var man har på sitt skrivbord idag.)

6. Jag har aldrig haft problem med sömnen! Jag är kvällstrött och sover minst 8 timmar varje natt. Min nya favoritsak är "bitchögonen" som jag fick i fördelsedagspresent, jag vill nämligen gärna ha mörkt när jag somnar.


Sådärja. Nu är det din tur!

6 kommentarer:

 1. Ooooh, med illustrationer! Det tänkte jag inte på.
  Sömnen är viktig. Jag är lite nojig kring det. Jag måste ha mina timmar (minst 7 men helst 8), annars blir jag sur dagen efter.

  SvaraRadera
 2. Snyggt jobbat! Vad kul att läsa - och se!

  SvaraRadera
 3. Du har verkligen hittat bilder som är fina... :o) Hur går det med träningen då? Här står det still tycker jag. Jag lubbar och lubbar men tycker inte jag orkar mer för det ;o)
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Svar till alla: Det underligaste med mig är kanske att jag faktiskt vågar visa mig på bild i min blogg! Hej å hå, ut med tungan och på med bitchögonen! Nävars, jag ser ut så och det står jag för!

  malin Löpningen har jag ingen lust att skriva om just nu när jag mest lever på prinsesstårta och lättja :p, men jag ska skärpa mig, jösses jag har ju också ett lopp att springa!! Tack för kicken!

  SvaraRadera
 5. Ja, du är modig. Själv ligger jag lågt. :-)

  SvaraRadera
 6. Men wow! Detta kunde varit skrivet av mig:

  "Jag längtar alltid efter att få koppla av och bara slappa, men när jag bestämmer mig för att göra det blir jag genast rastlös och uttråkad."

  En sån dag är det idag.

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.