fredag 1 augusti 2008

En röd tråd...

... i livet!
Igår låg jag i gassande sol på altanen och lyssnade (och sov) till sommarprataren Karin "Mamma" Andersson (lyssnarlänk, hon spelade bra musik!), lite senare samma dag hade Tove och Gry vattenkrig i ösregnet, på samma altan!
Den här dagen steg vi upp i ottan för diverse "måste göras". Joacim lämnade bilen på verkstan och jag lämnade mitt bidrag till byråkrat-Sverige. Inte en dag får finnas i någons liv utan att F-kassan måste ha stenkoll på exakt vad man gör, så nu är jag anmäld till arbetsförmedlingen som arbetssökande-bisarrt!!

Sedan gjorde Gry en hjälteinsats och kom ur sängen och i kläderna för att flyga till tåget, som avgick 9.39, på cykeln. Vi sprang in i första vagnen i sista sekund!

Från Uppsala station skymtar man slottet rakt genom hela centrum. Resecentrum är en stor byggarbetsplats just nu. När Tove börjar gymnasiet till hösten kommer hon att åka både tåg och buss för att komma till sin skola.

Från svandammen vid stadsparken ser man hela slottet. Fint som snus, men snyggast är det från "Ackis" avdelning 70, plan 7 . Men den utsikten klarar vi oss gärna utan!


På "Ackis" fick Gry vänta i barnsjukhusets väntrum. Hon har haft lite ont i magen och gått upp lite dåligt i vikt. Doktorn vill kolla, så allt ändå är OK. Det var det, men Gry har fått en remiss till kirurgen för justering av stomin, som har en fistel med ett extra hål i. Den ställer till med onödigt läckageproblem.

Efter lunchen packade vi in ung-skocken i bilen för en liten utflykt till Ulriksdal. Där fick vi välja och vraka bland godsakerna i cafét och jag valde en choklad-rödbetskaka! Idag firar Joacim och jag att vi har varit gifta i 16 år!

Medans vi satt där rullade åskan en bit bort och lagom tills vi var klara började det regna.

Livets röda tråd är händelser som sker till synes utan sammanhang, men som ibland är en radda efter varandra följder.

5 kommentarer:

 1. Grattis till ert jubileeum. Livet är (kan vara) en salig blandning av vattenkrig, sjukhus, rödbetskaka och firande...

  SvaraRadera
 2. Utlovade ju boktips - på enligt mig intressanta böcker. Här är ett urval av böcker jag tyckt mycket om:

  Ninas resa av Lena Einhorn (överlevnadsberättelse om att leva i Warszawas getto på 30-40-talet)

  En kvinnas resa av Agneta Sjödin (pilgrimsfärd)

  Klockan 10.31 på morgonen i Khao Lak av Pigge Werkelin (tsunamin)

  Fem personer du möter i himlen av Mitch Albom (Eddie dör och möter fem personer i himlen som betytt mkt för honom i livet, underbar bok)

  Vem vågar sommaren? av Katarina Kieri (skön bok om att våga)

  Det ska bli ett sant nöje att döda dig av Magdalena Graaf (snacka om stark tjej!)

  Älska mig och skriv! Brevväxlingen mellan nton Tjechov och Olga Knipper (underbar, inblick i 1800-talets Ryssland)

  En blomma i Afrikas öken av Waris Dirie (har för mig att du läst den, men...)

  Anhörig av Katerina Janouch (starkt och ärligt om att leva med en missbrukare)

  Sommarbarn av Katerina Janouch (hennes barndom och flykt från Tjeckoslovakien)

  Djävla älskade unge av Tin Andersén Axell (om Greta Garbos liv från början till slut, med hennes "egna" ord utifrån hennes brev)

  Hur man närmar sig ett träd av Eva Dahlgren (vacker)

  Hoppas att du kan hitta ngt här!

  SvaraRadera
 3. josse och josse igen Tack och TACK!!! Vilken suverän lista, flera där känner jag igen som böcker som passerat framför min näsa och jag har tänkt att "den måste jag läsa!" NU har jag den på prent!

  SvaraRadera
 4. Jag tyckte att Karin "Mamma" Anderssons musik sög ganska ordenligt. Det var först på slutet då det blixtrade till med Beach Boys.
  Dock var det intressant prat mellan låtarna.

  SvaraRadera
 5. Där ser man, jag tyckte musiken var intresant, men jag somnade till hennes sövande prat ;) (Rösten påminde lite om Kristina Lugn's, tyckte jag...)

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.