lördag 2 augusti 2008

Infall och renoveringar

Regnet segrade till sist och jag fick lust att göra en utflykt! Vi packade picnickkorgen och körde till Gysinge. Det finns en byggvårdsbutik där som jag länge velat besöka. Man får på nära håll se hur man renoverar en riktigt gammal kåk efter konstens alla regler och ledstjärnan för all renovering och byggnadsvård är kvalité!

Vårt hus är byggt 1979, förmodligen i form av byggelement på en fabrik som snabbt pusslats ihop här på plats. Med de allra tunnaste väggar som gick för att lagom hålla en tavla uppe, eftersom elen på den tiden förmodligen var billigare än isoleringen och som underlättade frakten från fabriken. Kvalité var nog det sista man tänkte på när man byggde hus då. Gysinge är fel ställe för oss som behöver tips och råd om vård av våra 70-talshus. Vi vill ju också bevara charmen från tiden! Den praktiska planlösningen och dom släta dörrarna. In med psykedeliska tapeter och färgsprakande kök? Eller?

På väg hem såg jag en skylt: "Beg. cyklar" och lyckades övertala karlsloken att för sjuttielfte gången göra en U-sväng (ja, han har fått bra snits på U-svängar efter alla år med mig i passagerarsätet). "Loppis", "Antikt" eller allra helst "Hantverk" är ju annars skyltar som jag studsar till när jag ser.

Nu är karlsloken stolt ägare till en ruskigt rostig herrcykel, med alla delar utom möjligen sadeln och däcken i orginal från 70-talet. Den måste väl ändå vara värd att bevara!

4 kommentarer:

 1. Hej Pysseliten!
  Byggvård eller kattvård? Det lönar sig! Kitty klarade bilfärden med några höga vrål och insåg snart att bilfärden skulle vara ett tag.Ett ynkligt jamande och framme vid mål snabbt iväg till favoritplatsen. Kel, mat, utflykter i grannskapet och kattlivet går vidare på ny ort. Kram Molo

  SvaraRadera
 2. Skall cykeln bevaras och/eller användas?

  SvaraRadera
 3. *Ruskigt rostig*. Ungefär som jag då? :) ;)

  SvaraRadera
 4. molo Så bra att ni vårdar katten!!
  pseudonaja Cykelns ska användas/bevaras och förvaras! Den förra förvarades slarvigt och kom bort... (Pendlarhoj)
  lumumma Inte är du väl rostig, 60-talister är ju superfräscha!! (Även dom som sladdade in med en hårsmån!)

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.