lördag 12 juli 2008

Bilder från Tyskland

Reutlingen, vi promenerar mot centrum för att äta varsin kaka på café. Min absoluta favorit är Käsekuchen, som är en stävare variant av cheese cake. Om man äter en Käsesahnekuchen får man en mjukare, gräddigare variant, ofta med bär i. Gry fick välja glass eller maräng.

Glutenintollerant i Tyskland:
På den här resan stötte vi inte på någon som visste vad gluten var, men säger man att man är allergisk mot vetemjöl (weissmehl), kan man i de allra flesta fall få slippa såsen på köttet eller kexet i glassen. Bröd, mjöl och andra glutenfria produkter köper man på Reformhaus, en kedja som finns i hela Tyskland.

Mainau var vackert! Trots promenad i en trädgård hade ungdomarna roligt och humöret var på topp!

Den här planteringen gillar jag. Ett blommande hus! Tänk då skulle jag slippa ägna semesterdagarna åt att måla husfasaden....

...men jag kanske kan inspireras av färgval till huset. Eller helt enkelt måla en tomte på fasaden.

Schloss Lichtenstein är byggt på en klippkant högt över byarna i dalen, på behörigt avstånd från platån vid de Schwäbiska alperna, med god utsikt över allt!


Utsikten var hänförande, men man vill gärna stå stadigt vid den branta kanten!

Det var minsann ingen liten larvig grotta vi besökte! Det var en 160 meter lång promenad i en underbart vacker kalkstensgrotta som formats av vatten. Hålrummen är runda och mjuka och överallt har det bildats droppstenar som ibland möts på mitten till en pelare.

3 kommentarer:

 1. Titta vad fina bilder!! Bor jag sådär fint?? :o) Idag har jag tagit en repris på onsdagens joggingtur. Inte lika tungt som sist, men inte är det roliga backar... Undrar vad man ska ta för runda imorgon för att inte avlida 10 minuter i stöten....
  Kraaaaam!!

  SvaraRadera
 2. Vad var det för lopp ni siktat på? Har frågat minst två ggr förut, men du vet åldern... :o) Satt och läste på marathon.se och blev sugen på att ha ett mål.
  Kram igen!

  SvaraRadera
 3. malin Bysjöloppet, skickar länk på studs!

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.