söndag 13 juli 2008

Morgonkock

I morse gick jag som vanligt upp med tuppen och njöt första frukosten i ensamhet. Jag äter oftast två på helgerna. Vid nio snåret stolpade karlsloken upp och ångade mulet raka spåret ut i trädgården.
-Godmorgon, har du sovit gott? frågade jag piggt.
-Ja, men för länge, jag skulle ha startat grillen vid åtta!
Typiskt. En gång i tiden tog han mod till sig och bad att få sina scones, som ofta serverades på sängkanten, lite senare än åtta på morgonen. Åtminstone när det var helg. Ja, jag kunde ju ha blivit sårad! Nu händer det allt som oftast att han ska ut i ottan för att fixa middagen innan frukosten ens är påtänkt! Knasigt.
Till karlslokens långgrillade köttbit fixade jag en god och färgglad sallad på: mango (köpte frusna bitar), röd paprika, svarta bönor och rödlök. Lite dressing på: rödvinsvinäger, olja, tabasco och råsocker. Efterrätten blev en kaloribomb a la Leila i form av en glasstårta på marängbotten med jordgubbar ovanpå. Om jag gör om den tårtan någon mer gång ska jag byta ut jordgubbarna mot banan, chokladsås och grädde, för marängsviss är också det godaste jag vet.

träning:
Dagens pass är avklarat. Efter höghöjdsträningen i södra Tyskland sprang jag på platt asfalt i 4x10 minuter utan större mankemang. Imorgon måste jag köpa nya dojjor, mina har hängt med på tok för länge och jag känner av knä och smalben på hårda vägar. Det blir förmodligen samma modell som jag har nu, men i senaste versionen: Adidas Supernova, storlek 38 1/3!
Två saker undrar jag, varför får jag så jämrans ont i magen när jag springer och vad ska jag göra för att undvika det?

4 kommentarer:

 1. Hälsning från solens och vindarnas ö. Vilka härliga Tysklandsfoton. Får svindel när jag tittar på slottet på bergskanten - otroligt! Kram från mej.

  SvaraRadera
 2. Mmm det där med magen känner jag igen, har samma bekymmer. Vet inte om det har att göra med att tarmarna skumpar runt i samma takt som stegen???
  I morgon är det dax för 1:a passet på vecka 5 :o)

  SvaraRadera
 3. Blir sulorna för hårda när en löpsko åldras?

  SvaraRadera
 4. malin Jag har också tänkt så, men ibland har jag ju inte ont...plus att jag lättare får ont om det blåser och jag blir kall. Jag har en tröja som är vindtät fram, den är faktiskt rätt bra.

  pseudonaja Japp, man ska inte löpa mer än två år i samma skor, mina gamla var fyra :o och hög tid att byta ut!

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.