onsdag 25 juni 2008

Tänk, ett jobb....

NU vet jag vad jag ska göra om jag inte får ett jobb! (Alltså, det kommer inte hända...) Då ska jag starta en egen tankesmedja. Det verkar jättebra! Jag ska ägna mig åt lobbyverksamhet, eftersom jag inte är jurist och följdaktligen inte kan ta mål till rätten. Jag kanske tar uppdrag som rådgivare också, jag får se.
Här är orättvisor som jag skulle börja med:
 1. TV priset! Varför ska det kosta pengar att titta på TV? Varför måste jag ha ny specialutrustning med nya typer av störningar? Reklamfritt i SVT? Njae, när jag tittar på ett nyhetsprogram poppar puffen för kvällens debatt program upp. Jag får veta allt om jag tittar på det! SVT's andra trick är att göra seeega jinglar för att dryga ut TV sändningen. Är det det jag betalar för? Smäll in ett reklamavbrott, så vet jag vad som gäller och hinner gå på toa istället!
 2. Mer toaletter år folket! Varför i hela fridens dagar ska ett samhälle (som det jag bor i) ha 5 pizzerior och 0 offentliga toaletter. Är det OK att McDonalds får ta hand om alla nödiga i Sverige? Behov och efterfrågan, mer toaletter helt enkelt.
 3. Friskvård! Ja, just det, varför hålla på så mycket med sjukvård? Sjukvården vet vad som krävs för att vi inte ska bli sjuka, men det finns inte en enda spänn att använda till förebyggande vård! Helt sjukt!


Tankesmedja. Så blir det.

Träning:
Nej, ingen träningsvärk idag. Imorgon tar jag cykeln till spåret. Jag måste ju trots allt lära mig att springa på plan mark. Alla lopp över rötter, stenar och stubbar kräver karta och kompass och det är bortkastat på en sån desorienterad typ som jag!

4 kommentarer:

 1. Ich hab' gerade meine Stelle (oder meinen Auftrag) verloren.
  Ich möchte jeden Tag zu Hause bleiben. Zu viel Tee trinken. Mit dem Computer spielen...
  Bekomme ich Geld dazu?

  SvaraRadera
 2. Jag blir alldeles tokig som inte får gå och kissa/sträcka på benen/ta en paus under hela Morden i Midsomer! Just i det programmet kan man ju liksom inte släppa koncentrationen ens en sekund.

  Precis, mera friskvård - förebyggande. Och sånt kan man ju åstadkomma mycket med egen kraft. Fast visst, lättare sagt än gjort.

  Många toaletter, och fräscha sådana med bra lås och helst frostat fönster. Tack.

  SvaraRadera
 3. pseudonoja Nur wenn es ein Betrieb mit viele Büroklammern ist und du ein lang und schwierig auszuschprachbares Titel hast! Zbs. Herrteetrinker mit Computervissenschaft.

  josefina Jamen åsså har dom (SVT) ju inte tekniker kvar som ser till att man ser rätt väderkarta, kopplar rätt mikrofon till etern, sätter rätt text till rätt inslag och jag kan hålla på i eeeevighet!!

  Det är lätt, bara att be sjukhusdirektörerna styra om medlena och satsa pengarna rätt! Det måste varje företagare göra, lönsam blir vården när pengarna läggs hos dom friska!

  Japp, bara fräscha toaletter räknas! Gry kan rabbla Uppsalas enda fräscha toalett, den finns hos en frissa...

  SvaraRadera
 4. Herr Professor Doktor Teetrinker, bitte.

  ;-)

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.