onsdag 11 juni 2008

Sommarlov!

Idag var det sista dagen i grundskolan för Toves del. Glad min på morgonen, men fram mot eftermiddagen var det känslosamt och lite sorgligt. När separationen sakta sjunkit in. Vi ska inte ses i höst igen. Dubbla känslor. Glädje och förväntan inför hösten, sorg över separationen med kompisarna, pedagogerna (!), byggnaden ..., gemenskapen.


På barnens skola firas alltid skolavslutningen i det gröna med scenframträdanden (från flak) av alla elever, från alla våningar och avslutas med ett jättelikt tårtkalas för alla! I år, i hällregn. Inga ledsna miner för det, vi blev visst lite blöta och kalla, men oj vad den här dagen är mysig! Den är inledningen på sommaren, liksom. Skolavslutning precis på allra bästa sätt!


Bara en liten anekdot från 9:ornas show:
De hade en tävling för sina fyra pedagoger. Tove och Gunnar var lekledare. Kexleken (vissla), Krystleken (smälla ballong mellan knäna), Introleken (musik) och Följa-Filip (Filip dansar sexigare än Björn Gustavsson) Priset bestod av en skål med 99 (!!) whiteboardpennor! Pedagogerna jublade över priset! Det visade sig att eleverna under terminen smugglat undan alla dessa från klassrummen och gjort lärarna bedrövade över den hårda åtgången av whiteboardpennor!

2 kommentarer:

  1. Hej Pysseliten m fl!
    Trevliga lekar och bus må jag säga.
    Grattis till den gulliga dottern som hux flux är stor och lämnat sin skolplikt! Välgångsönskningar i massor till dottern från Molo och Hippmol

    SvaraRadera
  2. Sådär ja, nu har vi också haft skolavslutning. Fina Tove! Jag förstår att det blev känslosamt efter den första euforin. Kommer ihåg hur det var att sluta nian. Lycka och någon slags panik på en gång. Hälsa Tove att: nu börjar det roliga, på allvar! Krama henne från mig!

    SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.