torsdag 22 maj 2008

Älskar, älskar inte ...

När jag gifte mig för sådär 16 år sedan gjorde jag bort mig totalt! Hade jag inte gift mig skulle jag nämligen tjänat ungefär 8% mer än vad jag tjänar nu. Å, andra sidan gjorde min karlslok ett bra kap, för att vara gift är bra för karriären, om man är man.

Jag blir såååå trött på den här typen av "nyheter"!

Det är väl klart att en gift man har en bättre karriär en en ogift. Man gifter sig väl inte med en panter, eller? Jag menar en man som kan försörja mig attraherar mig. Enkelt!
För att få hela kvinnorörelsen på halsen kommer här även argumentet för varför singlar tjänar mer -inte. Jodå, men det var karlsloken som sa det först! Ha, ha jösses vad feg jag är!
Män tänker inte som kvinnor, dom har ögon för annat än tjocka plånböcker. Kan det rentav vara oattraktivt med en kvinna med tjock plånbok? Jag bara frågar.

Nu är det så att mitt dravel här ovan kanske beskriver några människor, andra gör på annat sätt, men media plockar SCB's sammanställning av fakta och gör en tolkning som dom kablar ut i etern som en nyhet. (Eller om det nu var SIFO eller något annat undersökande företag som gjort sammanställningen)

Det är inte särskilt smickrande för kvinnor att höra att dom vill bli försörjda. Det är heller inte särskilt smickrande för män att påstå att dom väljer partner efter utseende. Men tänk om det faktiskt ligger något i vad jag skriver, dravel eller inte. Är det inte bättre att dra upp det till ytan och synliggöra det då?

3 kommentarer:

 1. Oj, hjälp, detta var komplicerat! Klart man skulle vilja ha en tjock plånbok ... som man fixat ihop själv. Usch ja, pengar är ett gissel.

  SvaraRadera
 2. Ja, man får hoppas att de flesta tänker som du och jag och mig veterligen har vi båda valt partner med hjärtat! Pengar kan jag faktiskt vara utan, men inte kärlek!

  Trots det kanske vi passar in i statistiken som gifta med framångsrika män ...

  SvaraRadera
 3. Pengar må vara rätt viktigt och underlätta en vardag, men kärlek har jag då banne mig valt med hjärtat.

  Den kom när jag minst anade och slog ner som en bomb i mitt liv. Åtta år senare exploderar den fortfarande lika glatt och vilt varje dag - till min stora glädje.

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.