fredag 25 april 2008

Veckan som gick

Swisch, så försvann den här veckan! Jag som försöker leva här och nu och ta tillvara på livets timmar, hänger inte med.

Den här helgen måste lajv-kläderna sys klart, ett "tältöverdrag" konstrueras, en balklänning till Tove fixas och studsmattan måste monteras!

Grannbarnen hoppar gärna hos oss och Sara kom förbi häromdagen och sa att hon tycker att vi ska sluta dra benen efter oss nu! Då har vi ändå haft hjälp av farmor i veckan, som hållt ställnigarna här hemma, när Joacim och jag jobbat (eller legat på sjukhus, se nedan).

idag ska jag:

  1. ut och skyffla jord, för i år ska vi lägga duk och bark under studsmattan så ogräset inte växer sig högt under.
  2. åka till IKEA och handla tyg.
  3. sy en tunika, två byxor, minst en väska och ett "tältöverdrag".
  4. åka till stan och leta balklänning med Tove (som ääääälskar att prova kläder-i fantasin)
Och när det är klart kvart över sex ikväll, ska jag inleda helgen med att vila och slappa!

Vad hände i veckan?
Det blev en halv-akut inläggning mitt i veckan av Gry för "upp-vätskning", eftersom hon inte kommit igång efter en virusinfektion. Nu är hon piggare, men stomin har ett extrahål, som orsakat onödiga läckage och måste åtgärdas så snart syrrorna slutat strejka. För att pigga upp tillvaron lite döptes den lilla extra pluppen efter kirurgen som fixat den! Det gladde även flera på avdelningen ... (Även stor-stomin har ett eget namn, för enligt Gry är den inte riktigt en del av henne)

Uppdatering:
Jag hann punkt 1,2 och 4, men 4 måste jobbas på lite mer för klänningarna som Tove hittade kostade 2850:- resp. 2990:-! Men guuuud vad fin hon var! MIN dotterunge!
Lördag åker vi till secondhand butiker och outlet för festkläder i Skockholmen. Joacim får manövrera symaskinen på egen hand. Det kan väl inte vara svårare än att sparka igång en trasig espressomaskin!

1 kommentar:

  1. Tänk att Tove ska på BAL! :) Hoppas att ni fått tag på en fin klänning ... eller ett fint tyg att sy av. Å, vad roligt! Inte lika roligt var ju Grysans sjukhusbesök. Skönt att hon är piggare nu, och sött/bra med namn på stomipåsen. Kram från mej - helt slut efter besök av tjocka släkten hela dagen. :P

    SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.