tisdag 15 april 2008

Teater

Den här tisdagkvällen har ägnats åt kultur! Tove och hennes klasskamrater visade upp en pjäs som de själva skrivit manus till, för alla föräldrar. Det var skådespeleri, musik, sång och dans. I pjäsen fanns allvar, skoj, kärlek och sorg. Riktigt roligt och intressant, särskilt som ungdomarna gjort manus själva. Det måste ju spegla deras tankar om vad som är viktigt och aktuellt. Jag gillade de humoristiska inslagen, dagens ungdomar (om det nu är skillnad på dagens och gårdagens) kan vara rysligt roliga!

Förresten har Gry och jag spelat en del scrabble de sista dagarna. Idag lade hon ordet "viga" framför 3x ordpoängsrutan, ni vet hur det går till va?

-Nä, nu är den platsen rökt, säger jag till henne.

Sedan försökte hon flera gånger få mig att erkänna "sviga" som ett giltigt ord. Men den gubben gick inte, förstås! Till sist lägger hon huvet på sned och frågar

-Vad heter en ko som inte har nån kalv?

-Kviga, säger jag och inser i samma ögonblick att första "K" som dras hamnar på 3x ordpoäng.

Förväntan är enorm, för inga K ligger utlagda och ingen av oss har ett stående. Till sist drar jag K och jublar, men då är det ju Gry's tur och vad händer? Jo, då drar hon fram sitt sötaste leende samt esset ur rockärmen

-Då lägger väl jag mitt Y då!!!

5 kommentarer:

 1. Hallå!
  Vad blev det för ord?
  Med Y?
  Kram Molo

  SvaraRadera
 2. Jamen, YVIGA!!! OK, det är lite böjd form av YVIG, men i vår familj får barnen böja orden, vi är inte så kinkiga ;)

  SvaraRadera
 3. Oj, jag har aldrig spelat scrabble tror jag? Känns lite som alfapet? Vad kul med Tove och pjäsen! Man är ju teaterapa, eller hur? Kram från mej.

  SvaraRadera
 4. Scrabble=Alfapet, vet inte varför det bytt namn, man blir ju bara förvirrad!

  SvaraRadera
 5. Yviga!
  Så kan det bli! Stopp i kanalerna ibland eller ofta!?
  Smart unge! Kram Molo

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.