torsdag 17 april 2008

Fortsättning ...

... på inlägget om Goda Råd från myndigheter och statliga verk, som jag totalsågade häromdagen. Jag vill bara förklara mig lite, eftersom inlägget mest blev gnälligt utan någon egentlig vettig förklaring.

Karlsloken satte huvudet på spiken, när han sa varför han tror att jag blir så provocerad av råd och rekomendationer. Jag har med åren och högskoleutbildningen lärt mig att tänka kritiskt och dra egna slutsatser utifrån basfakta. Det är sant! Jag vill ha bakgrundsinformationen och själv avgöra vad som är bäst för mig.

Jag tycker bara att det är så tråkigt att utvecklingen har blivit sådan, att vi behöver någon som sammanställer sanningarna åt oss och att människor slutar ifrågasätta vad mäktiga makter säger.

Igår löd rubriken (i UNT):
"Vitaminer dödar fler än de räddar!"

Hela artikeln berättar hur en studie visat att det är farligt att äta kosttillskott, men i slutet tillägger man att försökspersonerna fått doser som långt överskrider dem i vanliga kosttillskott.

Dah, hur ska man tolka den artikeln? Ät inte kosttillskott, eller studien är irrelevant? Kommer den sedan att ligga till grunden för en rekomendation huruvida vi ska äta vitaminer eller inte?
Så enkelt blir jag provocerad!

Nu ska jag tagga ner och ta helg! Ligga i solen och slappa, not!

3 kommentarer:

 1. Hej Pysseliten med familj!
  Ha en skön helg och tagga ner. Det är hälsobefrämjande, säger Molo utan att ha mer än egen erfarenhet bakom sig.
  Jag ska slita hårt med att bryta mark och kultivera jorden. Kram Molo och Hippmol

  SvaraRadera
 2. Abblendlichtausschaltverzögerung....hmmm skulle jag ordagrannt översätta till halvljusavstängningsfördröjning :oDVar har du hittat detta användbara ord? Hoppas ni får en skön helg!
  Kramar Malin

  SvaraRadera
 3. Hej hej! Hoppas att ni har en mysig lördagkväll! Och jag tyckte inte att förra inlägget var gnälligt alls, bara intressant! :)

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.