söndag 9 mars 2008

Uppåt

Vi tackar för alla hälsningar, det värmer!

Gry mår jättemycket bättre och när Joacim kommer hem med Gry och kameran kanske jag lägger ut ett bevis på hur pigg man kan vara fem dagar efter en stor magoperation när man är 12 år!

Jodå, hon klättrade upp i avdelningens ribbstol! Efter en magoperation ska man komma på benen så snabbt som möjligt. Då kan man gå först lilla rundan, runt hissarna och senare stora rundan, runt hela avdelningen. Ingen match för Gry efter ett par dagar. På fredagen när doktorn kom på besök, skojade vi om att innan man åker hem ska man klättra upp i ribbstolen. "Det räcker med första steget", tyckte doktorn. Johodu! Förevigat på foto finns en envis 12-åring högst upp i ribbstolen!

Moa och Gry har suttit tillsammans i sjukhussängen och pysslat under helgen. Dom har målat påskteckningar, som jag har plastat in till fina tallriksunderlägg att ha vid matbordet. Gry har tillverkat nyckelpigor och spindlar av pillerburkar och hon har målat gipsfigurer till sina syskon. Idag fick jag en vacker grön-blå ring av Gry och Joacim fick en minst lika vacker grön-blå ring av Moa. Vi kanske kan ha dom på oss, när vi ska på 30-årskalas nästa helg :)

I lördags fick Gry permis och vi drog henne i rullstol ner till stan. Det blev en kort tur för henne, hon tyckte att det blev för skumpigt för magen och lagom tills Joacim var framme vid sjukhuset igen, kom han på att han kunde släppa ur lite luft från däcken! Men då var dom ju redan "hemma".

1 kommentar:

  1. Underbart att höra att Gry är så pigg och glad - och alla andra också. Bra jobbat med ribbstolen! :)

    SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.