söndag 24 februari 2008

Røros

Vi åkte till Røros i år också! Marknaden där hålls sedan 1853 näst sista tisdagen i februari varje år och varar till lördagen.

Det är ett lagom avbrott mitt i sportlovsveckan, att ta en tur dit. Gry och Joacim stannade hemma i stugan, Gry's mage var inte i form för en bilresa.

På innergårdarna hälsade vi på hästarna som dragit foror från Dalarna och Härjedalen till Norge. Forkarlarna hade långa, lurviga pälsar på sig och såg allmänt glada (i hatten) ut. Jag köpte ett par träbrädor att lägga ost på, våra plastbrädor duger inte till sånt! Gry fick ett klurigt träpussel i form av en pyramid, som hon plockade ihop på mindre än en minut...

Hela sportlovsveckan var på det hela taget riktigt mysig! Vädret var ganska dåligt, men vi försökte anpassa våra turer efter det och det blev ändå en hel del skidåkning! Nu ska jag längta ett helt år till nästa fjällresa! Om vi inte gör slag i saken och åker en extra vecka...

1 kommentar:

  1. Ååå, mysigt. Snö och is! Röros har jag minsann varit i, när jag var ett sött barn. Roligt att du och ni är hemma igen!

    SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.