lördag 11 oktober 2014

HÖST


Hösten och innomhusvädret är här! Jag bara skoja. - idag skiktar vi på en tur till skogen. Men i allmänhet orkar man ju vara inomhus mer när det blir kallare och regnigare ute. Mer aktiviteter inomhus.   Hos mej har baklusten vaknat ur sin sommarslummer. Det blir sådant här: 

En surdegslimpa

En till

Kanelbullar, som ingen egentligen tycker är särskilt kul att äta. Jag funderar på om man kan dela dom lite och fylla med mandelmassa och grädde ...

Känner ni igen den här? Det är min vildjäst, som blev klar igår. En del av den har redan passerat "mamma-stadiet" och ligger nu som en "chef" och väntar på att få fylla en lavain.

Men vad ska jag göra med alla överblivna, halvjästa aprikoser? Jag kan ju inte äta alla rakt av som dom är, även om dom är gudomligt goda!

18 kommentarer:

  1. Jag har ingen aning om hur jästa aprikoser smakar, men föreställer mig att du kan mixa dem till en sås/glacering till en kaka?

    SvaraRadera
  2. Mmmm, jaaa! Kanske till och med som tårtfyllning! Aprikoserna är osvavlade och alltså lite bruna i färgen, tror kanske inte att det blir så dekorativt på toppen.

    SvaraRadera
  3. Håller med om att kanelbullar inte är höjden av läckerhet! Nog är kardemummabullar mycket godare? Året runt....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut! Helst med mandelmassa och grädde i!

      Radera
  4. Kardemumma har jag i degen, alltid!

    SvaraRadera
  5. Halvjästa aprikoser? Det lät ju giftigt...
    Vi har också varit i skogen i dag, äntligen fyllt på med lite kantareller i frysen. Härligt!
    Ha en fortsatt fin helg

    SvaraRadera
    Svar
    1. Underbart! Jag hittade inte mycket. Några spetiga höstkantareller till en kvällsmacka

      Radera
  6. Protest! Kanelbullar som är så gott! Fast det ska vara kardemumma i dem också förstås. Och mycket smör.

    Tårtfyllning av jästa aprikoser låter spännande. Mixas med lite grädde och socker, kanske?

    SvaraRadera
  7. Nästa gång ska aprikoserna mixas och experimenteras med! Idag blev dom brödfyllning i ett filmjölksbröd. Jaja, det blir väl jag som får äta upp, Karlsloken gillar inte frukt i bröd.

    SvaraRadera
  8. Det där med aprikoser verkar spännande, en dessert kanske?
    Jag brukar hyvla mandelmassa över degen innan jag rullar ihop kanelbullarna, brukar vara uppskattat. Och så smör som sagt.

    SvaraRadera
  9. Mandel, mandelmassa, ja jag köper den idén! Smör måste vara världens bästa ingrediens, och missar man att lägga massor av smör i bullarna kan man bre smöret utanpå när man ska äta dom.

    SvaraRadera
  10. Säger som Karin - det är inget fel på kanelbullar. I alla fall inte med mina senaste som för en gångs skull blev jättegoda. Barnbarnen gillade dem och det är ett gott betyg. MEN jag har också kardemumma i degen.
    Bra höstjobb att baka tycker jag,
    Kram från Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är absolut roligare att baka sådant som uppskattas! Jag tror att vi kanske har för god glass hemma ...

      Radera
  11. Lite baklust hos mig med. Kanelbullar är mums för mig! Dina surdegsbröd är fina att se på dessutom!

    SvaraRadera
  12. Jag skulle använda aprikoserna i surdegen. Lägga till frön och annat godis samtidigt och du får världens godaste bröd. Du behöver inte berätta för karlsloken att du har frukt i limpan. Han äter säkert med glad min i alla fall.
    Vackra bröd, nu blev jag sugen på att baka surbröd jag också. Because I worth it!:) Surbröd gör en glad!

    SvaraRadera
  13. Ny i gänget med lördagsteman så hej på dig :-)
    Fina bakverk du gjorde! Vildgäst måste läsa på vad det är *ler* /kram

    SvaraRadera
  14. Höst = bakning, ja varför inte?! Den köper jag. :-)

    SvaraRadera
  15. Har läst tipset att doppa vildjästaprikoserna i choklad och servera dem som praliner. :)

    SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.