onsdag 5 mars 2014

Om jag gå lite bredbent på måndag ...

På söndag är det exakt en månad sedan jag och Karlsloken vågade oss på en gemensam träningsutmaning. Vi hoppade upp på varsin spinningscykel och körde på i 3,5 timmar. Vårt gym har haft långspin under hela vintern; 3 timmar, 2 timmar, 3 timmar, 3 timmar och nionde februari var det 3,5 timmar. Vi hoppade på då.

Jag hade en föreställning om ett lungt pass där vi sparade krafterna så dom skulle räcka hela vägen. Men ack nej. Första timmen kallades förvisso uppvärmning, men det var en hel del intervall med 80% av max. Andra timmen klättrade vi. Tungt. Sista timmen var en blandning av fartlek och intervall och ja sista halvtimmen innehäll helvetesintervallen: 15 korta intervaller på maxfart med kort vila emellan.

På söndag den nionde mars är det dax igen! Då kör vi fyra timmar på spinningcykeln. 

7 kommentarer:

 1. Fyra timmar! Men då kan ni ju lika gärna cykla och hälsa på oss i Horndal!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så småningom så ... måste bara vänja mej vid sadeln först!

   Radera
 2. När vädret tillåter cyklar vi till Ullstämma. Fram och tillbaka. Först var det flåsigt och trögt men senaste gång kändes det lite lättare. Men sadeln måste justeras. Suget efter cykelsemester är stort. Kanske kan det bli en sväng på Åland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åland, Borgholm och en ny cykeldröm har poppat upp: Österlen. Det vore väl tusan om man inte kunde få till det!

   Radera
 3. Åh, hjälp! Jag har aldrig testat längre än 75 minuter. Den 29 mars är det dags för 2 timmar, då jag och kollegorna köpt en cykel och ska spinna för barncancerfonden på "Spin of Hope". Spännande. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Spin of hope är ju ett utmärkt sätt att spinna lite längre. Jag spinner en timme då, men möjligheten finns ju att köra längre!

   Radera
 4. Heja dig o Karlskoken! Spinnlycka tillönskas i morgon!

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.