tisdag 11 februari 2014

Tågförsening - i Tyskland!

Igår tog jag flyget till Frankfurt för att därifrån resa vidare med tåg. I Tyskland är tågen alltid punktliga, bekväma, rena med bra service. Inte sällan känns det som att ta ett steg upp på lyx-skalan när man kliver ut ur det trånga kyliga flygplanet med tom mage till ett varmt och ombonat tåg med personal som drar runt en fikavagn och servar med något att stoppa i magen.
Igår likaså. Jag hade dessutom lyxat till och köpt förstaklassbiljetter, mest för att jag tänkte jobba på tåget och ville försäkra mig om en rymlig plats och tyst vagn. I Mannheim var det byte. Bara tvärs över perrongen skulle jag gå. Jag har gjort det förr och det är smidigt. Men igår när jag klev av rullade en text om försening och omkastad vagnsordning. Det rådde stor förvirring bland foket och texten var i princip obegriplig. Vi var 35 minuter försenade. Snabbt byttes siffran till 40 och sedan igen till 45 och 50 minuter. Jag frös. Jag frågade en dam som väntade om hon begrep texten. Hon försökte också förstå, men lyckades inte heller riktigt. Jag frågade om hon hade lust att gå in i stationshuset och fika. Jag kunde bjuda. Men hon pekade på en liten glashytt och sa: "Stå där, jag kommer snart." I hytten klarnade hjärnan, så jag gick in i stationshuset och hittade loungen. Varmt och skönt. Där kunde jag sitta och i en skön, röd läderfåtölj. Det var fullt med folk, hela tågtrafiken verkade ha havererat. 
Sent omsider kom jag i alla fall fram. Lite förundrad över att det ändå inte händer oftare här, med tanke på att DB bara ersätter resor med mer än 60 minuters försening - och då bara 25% av biljettpriset!

Det blev en öl på hotellrummet. 

3 kommentarer:

  1. En liten ölselfie! Kramisar!

    SvaraRadera
  2. Åh, tåg är bäst. Till och med försenade tåg, i alla fall om det finns en lounge att hänga i under tiden.

    SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.