lördag 14 december 2013

Lördagstema: I dag ...

Idag tänkte jag göra lite annorlunda. Jag vet inte riktigt vad som händer den här dagen än, den är inte särskilt planerad och vi har inga inbokade evenemang eller åtaganden. Därför tänkte jag bjuda på dagen, som den kommer. Med ett foto i timmen (på't ungefär) kan ni hänga med på min dag! Jag får se vilket som passar min bedrövliga Blogger-app bäst, att lägga bilderna i följd eller om den senaste hamnar högst upp. 

06:24 Godmorgon! Jag är verkligen nöjd med vår nya toalett och får precis den där lyxkänslan varje morgon som jag ville ha! Det är så lätt att bara tänka praktiskt, men här fick utseendet styra. Nu kryper jag ner i kojen en stund till - det är ju ändå lördag!

09:26 Godmorgon 2! Ett "sova-länge" rekord är slaget, dagen till ära! Så går det när jobbveckorna kryddas med omåttligt festande om kvällarna. Igår avslutades kvällen med kollegor och det var tredje sena kvällen samma vecka. Utan Kalle på TV på morgonen hade jag nog kunnat sova en timme till.

10:39 Ny lucka att lösa! Skönt med en lat morgon.

14:40 Dagen springer fort. Speciellt när det står städa och röja på schemat. Ni ser den svarta säcken lite till höger? Helst vill jag stjälpa ner allt i den och kasta ut!

15:59 Nämen titta! Ett sparat kvitto från 1991, när en liter mellanmjölk kostade 6.35 och bananerna kostade 9.90/kg! Dom var nog inte ekologiska, men jag vet att miljö- och hälsotänk låg i faggorna för konsumentmedvetenheten. I Tyskland hade fullkornstrenden redan pågått i några år. Vollkorn.

20:15 Man kan väl säga att ett foto i timmen sket sig rejält! Tiden sprang på och jag hann inte riktigt med. Bra insikt. Ungefär som när jag i våras deltog i en träningsutmaning, där även vardagsmotion noterades. Jag fick ingen vardagsmotion. Det har jag åtgärdat. Det kan ju också vara så att just städning och röjning slukar tid. Imorgon ska jag nog baka istället.

Tack för idag! En ganska händelselös dag som avslutas med TV och soffhäng tillsammans med familjen (dom som är hemma). 

9 kommentarer:

 1. Verkligen snyggt handfat – grattis till nya badrummet!

  Ska bli spännande att se hur mycket som blev slängt i svarta säcken. Men inte skruvdragaren väl! En sådan kan man ju inte leva utan.

  Och så Lotten-kalendern ja. Jag har haft lite ont om tid för den i år, så jag blev nästan snopen idag när jag hade kunnat lägga lite tid på att klura och googla. Då såg jag förstås direkt vem dagens Hemlisbloggare är...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det sparar en hel det tid när man löser kalendern snabbt! Jag kom på det efter ett blixtnedslag i skallen, med en liiiiten putt från en kommentar i båset.

   Radera
 2. Handfatet skulle platsa bra även här men först ska vi bygga om hela badrummet och toaletten:)
  Jag tänkte också som du, en bild i timmen ungefär, men det sket sig redan vid soluppgången .....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men en soluppgång som hette duga! Badrumsrenovering är kul, men oj vilket arbete att få ordning på allt efteråt. Vår omfattade ju även tvättstugan och den var större och slukade en massa saker innan.

   Radera
 3. Instämmer, Handfatet! vill också ha.

  Och om du ska baka mitt hårda bröd nu då så kavla ut tunt och sätt en noggrann slav vid ugnen. Det tar en halv dag att baka ut den degen. Låt plåtarna var kvar i ugnen så dom är riktigt heta. Fast du har ju baksten? Det är bra men det tar ännu längre tid då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toppen, tack för tipset! Det blev faktiskt inget bakat, jag dök ner i förrådet även på söndagen. Det kändes lite lättare då, när jag fått ut dom största högarna.

   Radera
 4. Vi hade visst lite samma tanke här, med foton under dagen; kul. Jag fuskade dock och lade ut alla, samtidigt, på söndagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var säkert en smartare taktik! Jag använde Blogger-appen till paddan och den är inte supersmidig precis.

   Radera
 5. Hihi... inte ett foto i timmen, men många foton i alla fall. :) jag kan bara hålla med de övriga, handfatet är superfint!
  Hoppas att julfixandet är under kontroll, så här dagarna innan.

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.