lördag 19 oktober 2013

Lördagstema: Initiativ

Att våga ta första steget är att ta initiativ. 
 "Hoppa hellre i galen tunna än låt bli att hoppa alls" hör man ju ofta, men då krävs det också att det är okej när det blir fel! Jag hoppar ofta, chansar, tar tillfället. Ofta blir det bra, men jag har också upplevt besvikelsen när det blivit fel. Min egen besvikelse är jobbig nog, men när andra påpekar att jag har gjort fel är så jobbig och framförallt - hämmande! Det tar lång tid innan nästa initiativ blir taget. Jag måste först komma över mitt misstag. Komma bättre förberedd innan nästa "hopp". Det blir inte hoppat lika ofta ... 

Ett väl förberett initiativ är inte sämre! Det finns driftiga människor, som tar tag i stora problem som kräver mycket arbete för att lösa. Större organisationer som måste rulla igång. Ja, det är där drivkraften blir avgörande för initiativet!

Idag ska Karlsloken och jag åka till stan och handla inredning till vår stora renovering av tvättstuga, dusch och bastu. Initiativet till projektet har vi tagit tillsammans och nu ska vi ro det i land. Av oss två är jag startaren och han slutföraren. Båda behövs för att det ska funka. Nedan följer några av mina planskisser, mina visioner om hur det ska se ut. Vi delar dom nu och har samma mål.

Planlösning ...

Färgsättning ...

Lösning för tvättmaskin och torktumlare ..
4 kommentarer:

 1. Vilken lyckad kombination, med en initiativtagare och en slutförare och dessutom ett projekt som ni är överens om. A match made in heaven! Allvarligt talat, det är en sällsynthet. Och vilka fina skisser!

  Och vad rätt du har om det där med att det måste vara tillåtet att göra fel. En släkting berättade om en trist upplevelse i ett nationellt blandat arbetslag, där en nationalitet utmärkte sig genom att göra minsta möjliga. För om de skulle råka göra fel kunde de ju bli stämda... Det är knappast en kreativ arbetsmiljö!

  SvaraRadera
 2. Jag säger detsamma. Det låter som hand i handske det:)
  Tänk om båda var initiativtagare, då kanske ekvationen sist och slutligen blev noll. Någon måste slutföra också...

  SvaraRadera
 3. Så är det även här, oftast. Jag drar igång och Pensionären verkställer, om det inte redan fallit å hälleberget.Det gör det ganska ofta.

  SvaraRadera
 4. Åh, lyx! Så stort ni har. Det ska bli jättekul att se det färdiga resultatet, glöm inte före-bilder. :)

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.