tisdag 10 september 2013

Vandring i Österrike

På mitt jobb har personalföreningen en vandringssektion och varje år arrangeras ett antal vandringar. Några dagsturer i Stockholmsområdet och så en lite längre resa med övernattningar. I höst gick resan till Österrike och jag och Karlsloken hängde på.
Flyg bokades i våras till Zürich. Det blev inte särskilt dyrt med SAS. Området som vi siktade på heter Vorarlberg som ligger i kanten mot Bodensjön och gränsar till både Schweiz och Tyskland. Alptopparna är inte de högsta, utan alldeles lagom för att man ska kunna bestiga någon av topparna. Vi hyrde hus i Mellau, som vintertid är en skidort. Förresten, alla småbyar i området har minst en bergbana upp till liftsystemet. Sommartid tar man bergbanan upp och vandrar istället. Det är en utbredd aktivitet och det finns massor av utmärkta leder och öppna restauranger för vandrare. 
Vi betalade 1000 euro för tre nätter, men då fanns plats för tio personer i huset! Och i hushyran ingick ett kort som berättigade oss fria turer med alla bergbanor i området, alla bussar och inträde till fribadet (simbassäng, utan tak) på orten. Vi utnyttjade kortet och for runt mellan byarna och planerade turer mellan orterna. Enkelt och fantastiskt! Kolla bilderna ...

Mmm... små lokala butiker med lokalproducerat lockar mej!
Vägarna ser lite olika ut, vissa drar man lätt en barnvagn på.
Här en brant men lättpromenerad väg, utan svindelinslag.
Smal och slingrande med vidunderlig utsikt!
Kossor överallt! Var får man annars mjölk till Bergkäse, Alpkäse och Bauerkäse från?
Huset låg mitt i byn.
Öppen sittlift. 
Utmärkta leder, men tidsangivelserna är för vana bergsgetter.
Extra proteintillskott! 
En skatt på alptoppen! När såg du en kapsyl av detta snitt senast?
En topp-hutt i alp-hatt!

6 kommentarer:

 1. En riktigt trevlig resa med fantastisk natur och superb mat som inte kostade skjortan. Och till detta Pysses genomtrevliga kollegor. En långhelg som jag kommer att leva på länge.

  SvaraRadera
 2. Bergkäse, Speck und Snaps – vad mer behöver man i livet, egentligen. Det perfekta svaret på lördagsbloggtemat: "Vad vill jag uppleva som turist." Och så lite utsikt på det och en och annan kossa på alpängarna. Voilà! Packat och klart!

  SvaraRadera
 3. Ja, vad behöver man mera i livet än att vandra uppför bergssluttningar för att äta och dricka gott samt ha en vidunderlig utsikt även om man måste dra en barnvagn med sig. Kondition måtte man också få samtidigt. En som heter duga.
  Jag blev nästan andfådd...men bara nästan:)

  SvaraRadera
 4. Vandra är verkligen avkopplande, men jag kan lätt säga att jag flåsade en hel del!
  Jag skrev inlägget innan jag insåg att lördagstemat var igång igen för hösten, men eftersom det matchade så bra gjorde jag heller inget nytt.

  SvaraRadera
 5. Så himla underbart! Jag vill också vandra i Alperna någon gång!!! Jag blir avundsjuk på allt, utom flugorna! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ja, det ser äckligt ut, men där på plats på bondgården bekom dom oss inte. För övrigt var det väldigt insektsfritt

   Radera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.