söndag 7 april 2013

Retorikkurs - så blir du förstådd

Precis vad jag behöver! För mig är historien som ska berättas densamma oavsett om den ska framföras i text eller i tal. Det är lika svårt varje gång och för mig är tiden jag har avsatt till förberedelse direkt kopplat till hur bra resultatet blir. Jag har aldrig "tur" och får till det utan ansträngning.
På tisdag (imorgon!) är det dax. Jag ska tränas och manglas för bli bättre på att nå fram med mitt budskap - min berättelse.
Ethos, Pathos och Logos kommer sitta som en smäck.3 kommentarer:

 1. Mitt första inlägg var: Lycka till! Det blev fel i förmedlingen. Nu ett nytt försök . Jag måste naturligtvis googla och fräscha upp minnet och ominnet. Blogginlägget om din 20-årsfest fick mig att vända upp och ner på den normala röran i huset för att plocka fram bilderna som togs. Icke en bild! Men en överraskningsfest som heter duga! Itha trodde att du skulle fälla en tår! Och det gjorde du till din mammas stora förvåning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tårar! Ja, jag har alltid varit en aning blödig, men som jag alltid hävdat: det är skönt att gråta!

   Radera
 2. Retorikkurs, vad spännande! Vi vill ha rapport, det vill vi. Helst muntlig förstås, för att få njuta av dina nyvunna kunskaper. En liten videosnutt kanske? Eller i alla fall några ögonblicksbilder från kursen? Eftersom jag skrivit tal åt folk i ett tidigare liv är jag osunt intresserad av sånt. Men om jag själv någon sällsynt gång ska hålla tal har jag bara ett knep: Jag låtsas att jag är Bengt Göransson och då brukar det gå bra!

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.