söndag 24 mars 2013

Lördagstema: En liten värld

På temat En liten värld hade jag gärna skrivit ett långt fint inlägg om mästarnas mästare på området, nämligen: Staffan Westerberg.Så kom jag att tänka på en annan liten värld och bilder från den som jag hade i mina gömmor. Mina gömmor ja, det handlar om en oändlig värld! Jag letade och letade och letade. Halva dagen igår tror jag att jag letade efter dom där bilderna. Tills imorse då den vrålförkylda Karlsloken vaknade upp och  sa: "Du tog dom väl med telefonen." Självklart!
Vad är det för värld jag menar då? Jo, den som vi skapar när vi behöver samla kraft. Jag tror att alla känner igen den världen. Skalmanhuset som man drar in huvudet i när omvärlden blir för mycket. I vårt fall när vår dotter blev sjuk. För att orka fokusera på det viktigaste stängs hela världen utanför familjens lilla bubbla. Det är svårt att till och med ta emot hjälp och att släppa in någon utomstående i den lilla världen.
Jag tänkte egentligen bara visa några bilder från den lilla världen. Den lilla världen är precis vad man behöver; en långsam tillvaro där man inte alls blir påmind om hur livet rusar utanför. Det är en tillvaro i väntan och i kamp. Tiden går så sakta att man måste sysselsätta sig med roliga saker, för att få tiden att ens röra sig framåt.Här ligger vi och myser, Gry och jag.

I kulvertarna finns kamrater ...   
... lika leksugna 2011 som 200

-- Vägen till sydpolen är nog däråt! Ser du?
-- Va! Är du här fortfarande?

2006 fick Gry Ulcerös Colit, hon fick stomi 2008 och 2011 opererades den bort. Under åren däremellan har hon och vi tillbringat mer tid på sjukhus än vi egentligen orkar tänka på. Hon har kämpat mer än någon jag känner för att få till livet med skola, kamrater och en knasmage. Idag mår Gry bra! Hon pluggar första året på gymnasiet, har kompisar och är nästan precis som vilken tonåring som helst - bara med en lite större ryggsäck och en lite krångligare mage. Innan jag publicerar det här, har Gry fått läsa. Inget som hon inte tycker är OK visas på bloggen!

7 kommentarer:

 1. Bilderna visar bara glädje trots sorgen och oron som finns. Det krävs mycket styrka och humor för att ta sig igenom en så'n situation.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Humor och lek är medicin!

   Radera
 2. Just så är det när livet tuffar till sig. Den stora världen blir så avlägsen och det vill till att det går att göra den lilla världen så bra som det bara är möjligt. Vilka underbara Gry-bilder med skuttande hare och vilsen pingvin. Och som hon växt ikapp sina lekkamrater på de sex åren!

  En riktig trooper, den tjejen. Hälsa henne det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Karin, hälsningen är framförd. Vi kom att tänka på den lilla mjukisråttan Banzai, som hjälpte till att kriga mot UC'n. Han var hennes trooper. Det gäller att låta dom trevliga minnena få ta mer plats än dom otrevliga.

   Radera
 3. Den stämmer så bra din beskrivning av en liten värld. När man är sjuk blir världen ofta väldigt liten. Den krymper...
  Härligt att Gry har klarat "biffen" så utmärkt bra!

  SvaraRadera
 4. Ja, den där lilla världen blir man tyvärr ibland tvungen att skapa sig. En liten värld som ofta är svår för utomstående att förstå. Med varandras närhet, kärlek och en stor dos humor och positivt tänkande kan man dock komma långt. Om det inte direkt kurerar så ger det i alla fall tiden mening och efteråt är det skönt att även ha något positivt att se tillbaka på. Skönt att det går så mycket bättre nu!

  SvaraRadera
 5. Vilken jobbig resa! Skönt att hon mår bättre och att hon blivit av med påsen på magen. Det måste kännas kanonbra.
  Såna där söta pingviner har inte vi i våra kulvertar på Gävle sjukhus tyvärr.

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.