måndag 26 oktober 2009

Jag känner mig lite irriterad idag ...

Det är få saker som gör mig riktigt arg, men när jag blir arg blir jag JÄTTEARG! En gång när jag var liten och fortfarande bodde hemma, skrev den lokala tidningen om ett sprilland nytt bostadsområde där villaägarna protesterade mot att ett gruppboende för förståndshandikappade (eller hur man nu säger för att uttrycka sig politiskt korrekt) skulle byggas. Jag blev så upprörd över sammansvärjningen så jag var tvungen att veva ner bilrutan för att få mer luft när jag pratade om saken med min pappa i bilen.

Idag vevar jag inte ner bilrutan, jag bloggar! Håll tillgodo.

Lunchdiskussionen idag gällde svininfluensavaccineringens vara eller inte vara. Alla resonerar så olika. Jag blir inte upprörd för att man inte vill vaccinera sig, utan för att informationen är så luddig och svårtydd! Myndigheterna klarar inte av att förmedla sitt budskap och journalisterna klarar inte av att rapportera information utan fokuserar istället på att rapportera sensation.
Jag blir helt enkelt förbannat över att det ska va så svårt att få bra och begriplig information!

När jag ändå är i gasen, kan jag lika gärna brusa lite om dubbfria däck på utvalda vägar. Jag har nämligen hört (säkert från en helt oberoende och objektiv journalist!?) att partikelhalten i luften är lika hög utmed vägarna sommartid som vintertid och mig veterligen är det endast ett fåtal som har dubbade däck på sommaren, (faktiskt samma personer kör på sommardäck på vintern). Jag undrar om Vägverket har sneglat på Sockerbolaget när det gäller att styra resultaten för sina ena syften.

Allt tyder i alla fall på att vi borde åka kollektivt! Det borde förstås uppmuntras på något sätt, men det enda jag ser är rusande biljettpriser och ett så krångligt biljettsystem, att man minst måste vara infödd, ha lokalkännedom och prenumerera på lokalblaskan för att förstå hur man åker buss. Värdet av flexibilitet, många turer och att få sitta på pendeln till jobbet är högt, det måste man förstå när man vill få folk att åka kollektivt!

Annars har jag ett tips till en grävande journalist. I mitt område, tex. har väldigt många lagt om taket under det senaste två åren (inklusive vi). Samma firma har offererat före, under och efter införandet av ROT-avdraget. Visst skulle det vara intressant med en koll av om och i så fall hur mycket priset har ökat? Jag hoppas verkligen att ROT-avdraget fyller sitt syfte! För oss blev taket inte det minsta billigare än för grannen som bytte tak före införandet …

Jösses, jag har lite aversioner kvar känner jag ..., men nu får det baske mig vara nog för idag! Imorgon ska jag försöka mig på att blogga positivt!

PS.
De tyngsta skälen till att jag vaccinerar mig är inte för att rädda ett fåtal som drabbas hårt när majoriteten inte blir sjukare än vid en vanlig influensa. Det är inte heller för att socialstyrelsen rekomenderar det, eller för att vaccinet delas ut gratis, eller för att det redan är införskaffat av regeringen. Jag vaccinerar mig inte heller för att skydda mig mot den andra vågen. Jag vill slippa en andra våg! Jag vaccinerar mig helt enkelt för att stoppa vidare smittspridning! Om influensan får härja fritt kan den muteras till en betydligt mer allvarlig variant och sprids den då okontrollerat har vi att göra med en pandemi av det slag vi verkligen är rädda för! Då känns oron för biverkningar från vaccinet som ett litet problem.

6 kommentarer:

 1. om ngn ens andas ordet vaccin i närheten av mig kavlar jag upp ärmarna och sträcker fram armvecken: give it !! hade influensa för tre år sen och kunde inte jobba på flera veckor - fick följdsjukdomar och annat skit. sen dess vaccinerar jag mig och har tackolov hållt mig frisk.

  fast i natt har jag haft magsjuka. ajaj, det är en annan historia ...

  SvaraRadera
 2. Dubb i huvet har även din gamle granne sedan lång tid tillbaka. Mitt senaste bidrag till dubbatten finns (nog ännu i nedre delen av förstasidan) hos Newsmill.

  Annars kan du gå direkt till artikeln: Dubbdäcksförbud lömskt mot fotgängare.

  Där finns länk till en blogg (Halvards halkvarning), vars innehavare vet mer som stödjer din tes om partikelhalten.

  Din parallell till Sockerbolaget gjorde mig nyfiken. Det är väl bara en tillfällighet att jag i samma sammanhang använde bit- och strösocker som liknelse? Se slutet av 4:e stycket i artikeltexten.

  Med eller utan vaccin önskar jag
  Hälsa till Dig och de Dina
  //Lennart (Strandberg)
  alias bildrullen

  SvaraRadera
 3. TACK Lennart för länkarna!

  Angående sockerbolaget tänker jag på ett antal studier, som uppmärksammades för några år sedan, som visade att lightprodukter var nyttigare än vanliga produkter. Såklart innehåller dessa socker istället för fett och det visade sig sedan att Sockerbolaget hade finansierat studierna. Som man kan läsa i den här länken så råder inte Sockerbolaget oss att äta mer socker, utan råden kommer från Livsmedelsverket som baserar sina råd på studierna, finansierade av Sockerbolaget.

  SvaraRadera
 4. näää, nu är du väl inte irriterad längre?! :)

  SvaraRadera
 5. Haha! Näe, det har gått över för länge sen! Har bara inte kommit till skott med nytt positivt inlägg.

  SvaraRadera
 6. Spanska sjukan lär ha mjukstartat ungefär som baconfebern gör nu. Sedan muterade viruset och tog kol på 30 miljoner människor.
  Jag ska vaccinera mig, men jag vet inte var eller när. Infon är
  minimal. Vi vet inte ens när det är dags för våra barn. :-/

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.