söndag 24 maj 2009

En viktig helg

Familjen Pysseliten har varit på läger i Karlskoga. Vi har blivit ompysslade med serverad mat och schemalagda dagar. Vi har ägnat oss åt att lära känna andra familjer med stomiopererade barn, lekt, lyssnat på föredrag, diskuterat, lekt mer och framför allt kopplat av!

Gry och jag kollar bilder i hennes nya kamera. I våningen under dunkar discot.

Jag har äntligen fått sätta ord på många saker som jag har tänkt, eller känt. Inte speciellt för att jag har ett barn som varit mycket sjukt, utan saker som kan appliceras på alla föräldrar. Bland annat detta med att se annorlunda ut.
Svårt brännskadade Lasse Gustavsson var där och berättade sin historia. Vaddå annorlunda?
-Om jag är trygg med mig och inte signalerar osäkerhet, varför skulle någon annan då vara osäker på mig?, sa han. Jag applicerar det på mig, för samma sak gäller mina barn. Om dom är nöjda och tillfreds med sig själva, varför skulle någon tvivla på att dom inte är OK? Det största hindret ett barn har, är sina föräldrar. Om jag överför osäkerhet, eller ens minsta gnutta tvivel om att utseendet har inte betydelse, så suger mina barn i sig det som svampar. För mig är samhället inte utseendefixerat, det är människorna i det som är det!

Min underbara Tove är lekledare för en hel skock barn på familjelägret!

Jag tror att en helg, helt utan förväntnigar, blev en mycket viktig helg för mig. Jag är nöjd!

5 kommentarer:

 1. Vilket underbart inlägg. Det verkar ha varit en givande helg. Vilken bra grej, en boost. Kram, Josse.

  SvaraRadera
 2. Så klokt och så bra skrivet! Jag ska tänka som Du i fortsättningen. TACK!

  (Jag har förstås aldrig problem med andras utseenden, bara mitt eget)

  SvaraRadera
 3. Hej på er båda och Tack!
  Jag är glad att jag fick ord till mina tankar och att orden nådde ut.

  SvaraRadera
 4. Det var en väldigt givande helg även för mig trots att jag åkte dit med en helt annan uppgift (och utan familj ;)). Men känns som om jag fick så himla mycket med mig därifrån. Framför allt så fick jag uppleva hur skönt det är att vara bland "likasinnade" och alla ni familjer var fantastiskt trevliga.
  Kram från en av "ungdomarna" ;)

  SvaraRadera
 5. Nejmen vad trevligt! Din blogg har jag minsann besökt, men det måste vara länge sedan! Jag länkar gärna och återkommer!

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.