tisdag 5 maj 2009

Bara för att niorna har nationella prov (uppdat.)

I natt ringde telefonen halv tre. Grannen kunde inte somna, för det strök runt en räv i området och vi har tre kaniner ute. Deras kanin hade just haft besök av den hungriga räven och väckt dem med höga skrik! "Han lät som en katt", sa grannen.
Karlsloken och jag stolpade ut i garaget och fixade iordning tre kaninburar med hö och halm, som dom kan bo inomhus i. Hämtade tre arga kaniner från uteburarna, dom ville stanna där i den svala nattluften och fattade inte att vi faktiskt räddade livet på dem.
Sedan kunde vi inte somna om på länge.
Jag skjutsade karlsloken till tåget och när jag klev innanför dörren hade Moa och Gry kommit ur sina sängar.
"Vi har skoldag idag!", säger Moa till mig, ""NN-kompis ringde nyss!". Jag som har tagit ledigt från jobbet för att vara hemma med mina trettonåringar under deras lediga dagar, tror inte mina öron. Jag plockar fram pappret med läsårsdata och läser: Skollov 4 Maj och 5 Maj. Det är ju idag! Något stämmer inte, så jag ringer till skolans expedition och ställer min fråga till telefonsvararen. "Är det skoldag idag, eller vill någon busa med mina barn?"
Jag hinner precis hitta läsårsdata på skolans hemsida och mycket riktigt matchar de inte med de jag har på pappret, utdelat vid skolstart! Sedan ringer det från expeditionen och jag får veta att lovet flyttats för att 9:orna har nationella prov.
Jag blev just en bov, som lurat mina barn på en ledig dag. Hur ska dom kunna uppbringa lust att gå till skolan? Jag har just eldat upp en värdefull semesterdag, för att tjata på mina barn. Det blev bara fel! För att 9:orna har nationella prov.
uppdatering och omvärdering:
Det var ju tur att jag var ledig så att jag kunde skjutsa till skolan! Idag ska jag nog baka. Surdegsbröd.

4 kommentarer:

 1. Hej Pysseliten!
  Livet är hårt ibland, prövningarna många. Det gäller att vända dem till något positivt. Det är du superbra på. Sparrisar är verkligen glädjespridar även på bild. Kram Molo

  SvaraRadera
 2. Vissa dagar alltså ... Och nätter också för all del. När informationen brister kan man bli riktigt less - det påverkar ju så mkt! Kram, Josse

  SvaraRadera
 3. Hörrö, hur fick du dit (på facebook) det där under profilfotot: "puffa ulrika" "kontakta ulrika" ??

  Vaddå puffa? :)

  SvaraRadera
 4. Josefina Öhh, jag vet inte riktigt. Jag tryckte på alla knappar när jag började på FB och hade ganska bra koll ett tag, men efter det har utseendet förändrats och jag är inte inloggad särskilt ofta så numer hittar jag inte något. Kommer jag på det så meddelar jag!

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.