fredag 6 februari 2009

Konst i vardagen och på muséum

Vi var ju som bekant på konstmuséum förra helgen. Det var en Mangautställning, som fick familjen Pysseliten att resa 130 mil t o r till Louisisna i Danmark. Vi tittade på japansk film, tittade på utrullade hundraåriga japanska bokrullar, med fantasieggande och fantastiska bilder i, vackra teaterplanscher (mamma, vi skulle inte ha sålt dom där bilderna på loppisen!) och montrar för olika mangagenrer, med allt från flickiga Sailor Moon till vuxna erotiska manga serier.

Blogger är kreativ ikväll och låter mig inte visa den enda (tjuvfotade) bilden från utställningen åt rätt håll. Jag tog den i skydd av bokhyllan proppad med serieböcker, när Moa och Gry kopplade av en stund med DS-spelen.


Moa och Gry spelar spel en stund.

Jag var ju på disputation idag och universitetsbyggnaden från början av 1900-talet var som ett gratis konstmuséum!

Ett härligt uttryck på väggen!


Konst i trapphuset!

Trappan är viktig för ett hus karaktär. Ett hus med en trevlig trappa gör hela huset intressant. På Lousiana fanns den vackra runda marmortrappor! Karlsolken och jag smet ifrån mangautsällningen för en egen runda bland övrig konst: tavlor, film, foto, skulptur och roliga installationer!
Trappa på muséum.

Parken utanför Lousiana är makalöst vacker. När vi var där strålade solen och det blåste halv storm. Havet rullade in på stranden med isande vågor.

I horisonten skymtar Sverige, i fronten en hålögd och ryggradslös figur.

Eyes!

2 kommentarer:

  1. Vilka bra bilder på all konst - kul att få se! Underbart att det gick bra för dig idag. Grattis! Go' natt, och krya på dig!!

    SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.