torsdag 1 januari 2009

Nyårsfest

Jag vet ett par stycken som inte firade in det nya året igår! För er, som var sjuka igår och er som bara har lust ändå, får ni här hänga med på vår nyårsfest istället! Håll till godo och krya på er!

Vi firade nyår tillsammans med några av mina kursare från civilingenjörsutbildningen, även kallad grundutbildningen. Lite konstigt tycker jag, eftersom jag fick min grundutbildning i grundskolan. Vi började kvällen, som vi avslutade den (?) med bubbel!

Vi åt hummersoppa till förrät och till huvudrätt serverades klassikern rostbiff och potatisgratäng! Delikat! (Speciellt på så snygga tallrikar.)

Karlsloken hade riggat kameran på stativ, jag plåtade mer traditiomnellt oplanerat, så det blev allt ett par kort knäppta under kvällen.

Till efterrätt fick vi päron inkokta i sockerlag smaksatt med kanel, chili, apelsin och vitt vin. Mums! Sedan blev det lekpaus. På bilden ser man när karlsloken och Malin sjunger duett så rutorna skallrar!

En riktig kaloribomb fick bli le grand finale på 2008! Proppmätta stapplade vi ut vid tolvslaget för att skåla i champange och ... grilla korv!

Grannen kom över med sitt festsällskap (bland andra en gammal god vän till mig) och käkade korv och ursäktade sin dåliga raketföring. Jag tror bestämt att hon får ägna en del av 2009 åt att bättra på grannsämjan med en annan av sina grannar. (Skojar bara, inget brann ner.)

Efter en dryg timme kom vi in i värmen till portvinet och ostbrickan. Jag tror jag slog rekort i sen sänggång! För att vara ärlig är så är jag nöjd varje år som jag lyckas hålla mig vaken över 12-slaget!

Årets första dag bjöd på strålande sol och skridskoåkning på sjön! Perfekt med andra ord. Jag har bestämt mig för att jag ska göra något roligt alla dagar 2009!

3 kommentarer:

 1. tack för att vi fick se festen lite här. jag gillade speciellt sångstunden och chokladbomben!

  Gott Nytt År på dig!

  och ja, bra löfte att göra en rolig sak varje dag. det ska jag också tänka på.

  SvaraRadera
 2. Det ser fint, gott och roligt ut. Chokladtårtan är ju inte av denna världen, kram, go natt. :)

  SvaraRadera
 3. Jag vill också åka långfärdsskridskor! Det verkar härligt. Kolla på Annelitos sida, i fotodagboken (länk under mitt namn), där finns foton och film från långfärdsskridskoåkning. :P

  Idag vräker snön ner här. Det blir f&s ikväll. Kram.

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.