tisdag 6 januari 2009

Trettondagen

Jag förbereder mig mentalt för att åka till jobbet imorgon. Alltså tror jag att klockan är nio, redan halv sju! Jag erkänner att jag inte vet riktigt varför det är röd dag idag. Trettondagen. Ska den firas eller genomlidas? Nåja, vi har skrinnat, ätit gott och pysslat idag. Vi kan väl låtsas att trettondagen finns för att uppmärksamma alla trettonåringar!


Min trettonåring, Moa, syr sin cosplaykostym, blå skjorta och vita shorts- typ. Hon ska klä ut sig till en Narutofigur som heter Lavi på UppCon'09.

Det är verkligen berikande att ha trettonåringar. Jag lär mig massor av nytt, samtidigt som det blir uppenbart att jag inte längre har full koll på läget! Jag kan förstå fascinationen för tecknade figurer (jag hade ju mina idoler, en gång i tiden) och att det är viktigt att ha massor av rätt musik i telefonen (jag hade en freestyle). Gamla ord används på nya sätt! Ofta har ersatt typ, som slets ut av nån mellangeneration, när jag var tretton sa vi liksom och alltså (asså) i tid och otid. Jag förstår bara inte hur det kommer sig att mina tonåringar är så mycket mognare och smartare än vad jag var som 13-åring!

Förresten, vet ni hur mycket askan efter en kremerad häst väger? Jag vet, för det har min 16-åring (snart) berättat för mig!

Vad vet jag? Jag kanske är lika blåst, lurad och förd bakom ljuset som jag inbillade mig att mina föräldrar var, innan jag insåg att dom faktiskt hade koll!

Missa inte Karlslokens blogg! (Kul va?!)

4 kommentarer:

 1. Ha, Tilde 9 år säger också OFTA! med ett visst tonfall. Häftigt att uttryck sprider sig över landet.

  Försökte kommentera i karlsokens blogg, men tror möjligen att han inte kryssat i att alla ska kunna kommentera? Hur som helst så tycker jag att det är väldigt kul att han bloggar och grodan ser välmående ut.

  Go natt!

  SvaraRadera
 2. Vill bara upplysa Josse om att det nu ska gå att kommentera i Karlsloken blogg.

  SvaraRadera
 3. Vi firar trettondagen eftersom det ska ha varit då som de tre vise männen anlände till stallet.
  Som av en händelse så har jag bloggat om det här.

  SvaraRadera
 4. Haha, kom just på ett till ord som min 13-åring använder (nu när jag skulle kommnetera hos lumumma)
  Något som är bra "äger", så det så!

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.