måndag 5 januari 2009

Besök med aktiviteter

Så trevligt det var med besök! Lumumma och dottern kom lagom till solen värmade som skönast och vi fick en riktigt fin stund på isen innan kylan kröp för långt in under kläderna. Missa inte Lumummas härliga version av besöket- vilka bilder!

Lumumma med dotter poserar snällt. Plogbilen har skottat undan den lilla snö som föll häromdagen och vi har en svart, blank ismotorväg att skrinna på.

Oj, vad skoj det är att åka skridskor! Förra året var sjön åkbar bara de två sista dagarna före jul, och jag tror inte att många hann åka då. Definitivt inte jag i alla fall!
Efter den skridskoturen körde vi ett 90-minuterspass på "mitt" gym, där jag brukar träna och som lumumma bara hört talas om. Eftersom jag hängde med till "hennes" F&S på julaftonen tyckte vi att det var lämpligt att träna på "mitt" ställe den här gången! Det var förstås jättekul!
Efter den kuren väntade en underbar pot au feu på rotfruker med helgrillad fläskfilé till, som karlsloken hade fixat! (Skulle tro att det finns bild på maten här!)

Vi hann förstås sitta inne i värmen och dricka lite te också (eller var det vin?) T är lika pysslig som Gry och jag visade henne hur man virkar, vilket hon fixade plätt-lätt! Sedan plockade vi fram ull och nålar med hullingar på, som man kan tova ihop ullen med till fantastiska saker. Till sist fastnade lumumma i pysselträsket och filtnålade/nåltovade/eller-vad-det-heter, med dottern en stund.

Barnen var ute en stud på kvällen och blåste såpbubblor som frös till is i den kalla luften. Jag anklagas sällan för att vara lat och bekväm, men när det kommer till fotografering beundrar jag karlsloken, som faktiskt gick ut i kylan och tog den fina bilden på Gry med bubblorna! (Mina genom fönstret blev inget vidare ...)

6 kommentarer:

 1. Nu är vi hemma igen - tjoho - trött... Tack för allt och för gästfriheten! Härliga bilder - det var en upplevelse att åka skridskor på sjön. Jag ska definitivt sätta in bilder på den utomordentliga maten. :) Nu ska jag däcka i fåtöljen. KRAM.

  SvaraRadera
 2. Jag går fortfarande omkring och tror att jag en vacker dag kommer att komma på något supersmart och snyggt som ingen kommit på förut. :-)

  Vilken härlig dag ni haft!

  SvaraRadera
 3. Sådär, nu finns foton och text hos mig också! Tjoho! :)

  SvaraRadera
 4. Tack för senast! En fantastisk kväll, och en helt underbar nyårsdag. Härligt med skridskoturen :o)God fortsättning!

  SvaraRadera
 5. Det var då själva tusan att jag läser alla bloggar en vecka för sent!

  Vi gör ju samma saker!

  SvaraRadera
 6. roligt att se dina bilder från lumummas besök, alltid roligt att se båda bilder från båda parter. :) vad man fångar osv. och roligt att se fler bilder på lumumma, hon bjuder inte så mycket på det själv tyvärr. fin som hon är!
  härligt med skridskodag i solsken! det är oslagbart så där på en sjö.
  tack för titten!

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.