söndag 18 januari 2009

Funderingar och Noteringar

Vad gör Livets Ord utanför Uppsala Konsert & Kongress, där UppCon:09 hålls för undomar med japansk kultur som gemensamt intresse?

Jag hittade inget om evenemanget på Livets Ord's hemsida, så jag misstänker att deras mission var att ragga nya medlemmar eller, ve och fasa, rädda ungdomar från att falla i mangakultens händer. Oavsett vilket, så hoppas jag att dom kom i ogjort ärende! Jag vill hellre att mina ungar klär ut sig till seirefigurer, tecknar, spelar teater, lägger pärlplattor, spelar arkadspel, tittar på film och umgås med med jämnåriga kamrater utan att en äldre generation (auktoritet) ska övervaka och lägga tillrätta aktiviteterna!

Jag sitter just och tittar på en av filmerna, som 16-åringen tog upp igår från ett CosPlay (teater). Det sitter ett hav av ungdommar i publiken, som är med och skrattar och jublar åt sina jämnåriga kamrater som framför teatern på ett alldeles bedårande sätt!

Mitt liv då? Jodå, nog för att jag fascineras av mina barns generation, men jag har faktiskt hållit fast vid min idé om att göra något roligt varje dag 2009! Idag har jag till exempel åkt skridskor på sjön (igen!) och bakat semlor!

Igår eldade jag upp granen, inne! Det var minsann jätteskoj! Det foffade liksom till fort man la in minsta gren! När karlsloken kom hem tyckte han att det luktade eldsvåda i hela huset ... Så efter det bakade jag en tårtbotten, så huset skulle lukta gott igen. Nästa vecka fyller ju två pers år i Pysselitens familj och eftersom jag ska till Göteborg, eller rättare sagt Stenungsund, så har jag förberett lite tårtor inför kalaset!

4 kommentarer:

 1. Manga, semlor och graneldning, det låter som en prima helg :o)

  SvaraRadera
 2. Livets ord borde ägna lite tid åt semlor istället för att sprida irrlära.
  Stenungsund är nästgårds från mig.

  SvaraRadera
 3. Coolt, pseudo! Jag kanske joggar förbi ditt köksfönster på torsdagkväll, då måste du vinka! Röd-blå dräkt=Pysseliten! (Om jag får så mycket egentid att jag hinner ut en sväng, vill säga!)

  SvaraRadera
 4. Oj, äre dags för semlor nu? Semlor är nog det godaste som finns. Kram, Josse!

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.