fredag 26 december 2008

Med smak av schampoo

Jag har läst boken om matfusk av Mats-Eric Nilsson, om hur man utvinner vaniljarom ur förmultnad granskog. Tekniskt sett är ju den vaniljmolekylen likadan, som den "äkta" från vaniljorkidén. Samma molekyl kan man även extrahera ur koskit (lillebror bör i länken kolla upp en viss faktoid!), men där drar man gränsen för vad som är OK att stoppa i mat och vaniljarom från koskit används, såvitt man vet, endast som doft essens. Och vanilj är ju bara en av alla smaker ...

Bubbelvatten med smak av ... schampoo!?

Eller är det youghurt i min duschtvål och varför luktar det likadant i teboden som på avdelningen med doftljus på IKEA? Jag bara undrar!

3 kommentarer:

  1. Det gäller liksom för tillverkarna att vara först med smaksättningen. Så att bubbelvattnet verkligen smakar bubbelvattenäpple och inte schampoäpple. Så att man associerar till rätt saker.

    Molekyltanken känns filosofisk, men är förmodligen väldigt jordnära.

    God natt!

    SvaraRadera
  2. ko- mmentar fr lillibror.. Tro inte allt som berättas vid middagar

    SvaraRadera
  3. Ha en rolig och mysig nyårsafton! Va' skönt att åka iväg och jobba och få nyårsförberedelserna fixade av mannen medans man är borta. ;) Skoja' bara. I morgon är det efit. *nudge nudge* Kram och GOTT NYTT ÅR till er alla!!!

    SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.