tisdag 18 november 2008

Lugn och ro med 1/2 klass

Tänk om alla lärare kunde få göra som Blossom och välja bort halva klassen! Visst blir man glad när man ser Toppform med Blossom som tränar ungdomar i att leva ett hälsosammare liv? Samtidigt blir jag jättearg för att skolorna inte alls är i närheten av deras ideal. Inget i programmet är ju direkt något nytt och revolutionerande!
Vad är det som är så svårt med att ge våra barn en bra skola, som vi verkligen vill ha den? Med små grupper där lärarna kan få tid för alla sina elever, god och nyttig mat, serverad i en trevlig lokal och ordentligt med fysiska aktiviteter på schemat. Vem vill inte ha sina barn i en sån skola?
Jag önskar att någon som bestämmer vågade tänka långsiktigt, men politiker har sina 4-års cykler att leva. Det är synd!

3 kommentarer:

 1. Jag har missat Toppform den här säsongen - men gillar Blossom! Ja, vilken dröm det vore med en skola som tog större hänsyn till nyttig, rolig mat och inspirerande fysisk aktivitet. Inte bara det gamla vanliga.

  Kom ni iväg till Fotomässan i Älvsjö? Kram.

  SvaraRadera
 2. Japp, visst blev det fotomässa!
  Tyvärr missade vi "Mat för livet" mässan, som gick samtidigt, för första gången på många år. På den mässan kan man smaka alla specialkost nyheter, ett eldorado för Gry(tan)!

  SvaraRadera
 3. Ypperligt synd.

  Problematiken av utopi kontra krass verklighet.

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.