lördag 13 september 2008

Vad ska du bli när du blir stor?

Idag var det öppet hus på Toves gymnasieskola. Tänk om man fått gå i en så fin skola!

Helt underbar miljö, bland faluröda hus på vacker stengrund.

Ankdamm med gräsmatta och bänkar, för natursköna pauser.
Schemat innehåller allt som man behöver för att klara livet efter skolan, men med inslag av parktisk tillämpning. Hur då, kan man undra?

Enkelt. Traktorn används i fysikundervisningen. Hastighet, vikt, dragkraft, svängradie ja, jag tror att en hel del fysik kan förklaras med hjälp av en traktor.

Kossorna i svenska, kanske? Poetiska kossor vet väl alla vad det är? Eller kanske i engelskan. Ja, jag vet inte riktigt, det kanske helt enkelt är så att barnen ska få lära sig mjölka. Det är ju viktigt att kunna!

Och grisarna. Givetvis är det matte! Och hemkunskap. Räkna och väga grisar. Densitet på julskinkan till exempel, volym för rätt gryta och så vidare...

Det är oundvikligt att man frågar barnen vad dom vill bli när dom blir stora. Lillsyrran, Moa ska sitta på kontor och tugga pennor när hon blir stor. "Bitr. Pennvässare". Varför? Jo, dom tjänar bra såklart!
På hemvägen passerade vi en nyligen upprustad pendlarparkering, där det i vanliga fall står övergivna bilvrak med blå-vita band virade rund handtag och dörrar, men numer är asfalterad, belyst och med hållplats för bussar.
"Nämen, har dom förstört!!", ropar Moa, när hon får syn på förändringen. "Jag som tyckte det var så kul att titta på alla trasiga bilar!"
Jag undrar vad hon ska bli när hon blir stor, för pennvässarjobbet kommer hon snart att tröttna på. Garanterat!

6 kommentarer:

 1. Men å, vilken skola. Underbart att slippa sitta vid en bänk/ett bord hela dagarna. Helt i min smak. Bitr. Pennvässare verkar ju jättebra. Min farfar undrade vad jag "skulle bli" ibland, och förslog alltid att jag kunde ju "stå vid E4:an och räcka ut tungan". Perfekt! :D

  SvaraRadera
 2. Jag kan tro att Tove är nöjd! Vi skulle bli Bingoutropare vi :o) Bertil 5, nummer 5....
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Just det, på tal om jobb. Jag har alltid haft en "hemlig" dröm om att bli korvgubbe. Va' kul! "Senap och ketchup?" Å! ;)

  SvaraRadera
 4. Jag och granntjejen planerade en framtid som "pannkaksutkastare", från ett torn. Ett helt nytt yrke, precis som "tunguträckare vid E4:an" skulle vara!
  Undrar vad som är så spännande med korvgubbar och bingoutropare? Moa ville bli jultomte när hon gick på dagis, som också är en fascinerande man (oftast)!

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.