tisdag 12 augusti 2008

En dag med små brorsbarn (uppdat. med bild)


Som sagt, jag och Gry är hos mamma och pappa. Det förhåller sig så att min bror också är här, med sina små flickor, Kajsa och Klara snart 5 och drygt 3 år gamla. Vi har spenderat dagen vid Linköpings simanläggning, med både utomhusbad i konstgjord sjö med äkta kanadagäss och inomhus med äventyrsbad. Full rulle! Barnen vill bli kastade hit och dit i vattnet, åka rutschbana, leka med flytleksakerna och springa hit och dit.

Jag är matt! När vi kom hem trodde jag att barnen skulle vara slaka och bara vilja sitta i soffan och lyssna på sagor. Men hallå! Vilken värld kommer jag ifrån? Har jag glömt hur det är med ungar i den åldern? Jovisst!
1. När vi kommer hem badar ungarna badkar!! Efter 3 timmar i bassäng. 2. Energipåfyllning. 3. Full rulle igen!

Klara säger: "Du fål väldigt gäna lyfta mej i taket igen, dina klaftel ä inte slut än". Hon vet att jag är trött, hon måste bara testa var gränsen går! Vi går tillsammans upp i trappan, halvvägs ber hon mig stå still medan hon själv knatar vidare. Jag är så trött att jag knappt reagerar, balansen är dålig på trappsteget. Så vänder hon sig plötsligt: "NU kan jag hoppa till dej!!"

Jo, så är det! Jag tröstar brorsan, som också är lite trött: "När dom blir äldre får man energin tillbaka". Då orkar man allt som vanligt igen, man slutar bränna vid fiskpinnarna (kanske) och låter inte plockade bär stå och bli dåliga. Kvällarna blir oändligt långa och man hinner läsa böcker!

3 kommentarer:

 1. Jo jo! Tell me about it!
  Ungar i den åldern (mina barns ålder!) kan absolut köra stenhårt en hel dag. Deras trick är att de aldrig stannar upp och känner efter om de är trötta.

  När de väl lägger sig på kvällen så somnar de bums! (För det mesta...)

  SvaraRadera
 2. Åkte du rutchbanan? :) Jo, det är nog man själv som är mest matt efter en dag i simhallen, och vill sitta i soffan...

  SvaraRadera
 3. pseudonaja Det är tur att man får tillbaka mångfalt energi från gullungarna, även om det tycks vara en smula fördröjning av den varan! Efter en dag som denna är den energin nämligen helt förbrukad!
  josse Åh vad jag önskar att jag kunde svara JA!!!! Jag frågade tom. Gry om vi skulle stanna till på vägen hem så jag kunde få ett åk...

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.