tisdag 1 juli 2008

Miscellaneous

Nu har jag dammsugit hela huset, hängt en tvätt, surfat bort minst en timme (jag har ingen datortidomvandlare, typ: 10 min datortid ~2 rimmar på köksklockan) och gjort online incheckningen för flygresan på lördag.

Här kommer mina dammsugartankar:
1. Varför tolkar man tonårsmamma som en tonårig med barn medan en tvillingmamma är en mamma som har tvillingar? Jag har tonåringar, men kan inte kalla mig tonårsmamma.
2. Tips till småbarnsföräldrar: Satsa på stora legobitar. Duplo. Håller länge och syns innan man råkar kliva på dem! Vår låda står alltid framme och rätt vad det är sitter någon där och gräver efter bitarna. Igår byggdes en hamsterhinderbana, idag ligger alla bitar i badkaret!
3. Undrar om man kan ha en handväska när man på heder och samvete har lovat att endast ha ett handbagage på flyget? Och annars om man måste på toaletten och har sina stomibandage i kabinväskan, om det är OK att dra ner den från hyllan för att komma åt sin necessär?
4. Om man fortsätter att laga dammsugarslangen genom att linda silvertejp över hålen, kommer den att täppas igen då? Av tejp, alltså? Slangen.
5. Hur uttalar man miscellaneous?

Nä, nu ska jag ta tag i kvällsmaten. Det blir sötpotatis, röd quinoa, soltorkade tomater och nån överraskning eftersom jag glömt vad jag tänkte när jag skrev matsedeln!

Det känns som om jag har oceaner av tid! Redan. Eller så är det för att det blev en halv dag idag!

8 kommentarer:

 1. Angående dammsugarslangen så kan man ju fundera på om slangen tillslut endast kommer att bestå av silvertejp...?? Och i så fall kunde man väl gjort slangen av samma material som silvertejpen från början, den håller ju åtminstone.
  Och bagaget, glöm inte att hälla schampot i teeeny weeeeny pyttesmå flaskor :o) Eller så snor ni helt enkelt schampo av mig så slipper ni det bekymret helt :o)
  Tamed dojjorna du, men du vet att du får stå ut med en flodhäst på joggingrundan :o)
  Kram Malin

  SvaraRadera
 2. Lycka till på resan - med bagage, små flaskor och så resten förstås.

  Det kan möjligen bero på vem som säger det. Säger en tonåring att hon är tonårsmamma, tolkar jag nog det som att hon är en tonåring med barn. Säger en 38-åring att hon är tonårsmamma, tänker jag nog att hon har tonårsbarn. Intressant hur som helst. Själv är jag varken tonårsmamma eller tonårsmamma. :)

  SvaraRadera
 3. malin Om du är flodhästen får väl jag vara ankan, med ankungeraden efter... (Och Herr Gås gnolandes "apappertipa-apappertipa" hemma i köket)

  josefinaNär jag vakade över grannens små änglar igårkväll läste jag mama(ungefär som Vi Föräldrar, fast mycket bättre och modernare) och kände mig som en småbarnsförälder igen, det var ljuvligt!

  SvaraRadera
 4. Här har du ytterligare en dammsugartanke:
  Räkfrossa betyder ju att man får äta hur många räkor som man vill.
  Betyder då solfrossa att man får sola hur mycket man vill?

  SvaraRadera
 5. pseudonaja Ja, eller så blir man väl sjuk av för mycket räkor! Jag har haft krabbfrossa (efter övedos av de knastriga hjälarna!) och karlsloken lider av blodpuddingsfrossa.

  SvaraRadera
 6. Deutschland med familjen. Har kollat 5-dygnsprognosen, vi får regn.
  :)

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.