lördag 28 juni 2008

Längtanväntan

Bara en dag kvar i längtans kval, sedan får vi äntligen hämta hem Gry. Hon har ringt minst en gång varje dag under den gångna veckan och låtit hur underbart pigg och glad som helst! Igårkväll ringde hon vid 22-tiden och meddelade att hon just skulle läsa och äta godis. "Va?! Nu?? Det är ju läggdax!" ropade jag då, som inte varit 13 på länge och "Du borstar väl tänderna ordentligt?" till barnet med exemplariskt välskötta tänder. Är det ett behov? Måste mammor förmana och påminna sina barn? Det är som en onödig reflex som hängt med från apstadiet. Jag måste skärpa mig!

Moa fick i alla fall välja lunch igår. Tro det eller ej, men hon avstod sushi för en baguette inköpt på Shell mittemot mitt jobb! "Den var så här lång!" visade hon pappan på kvällen med armarna ut en dryg halvmeter. Tänk att man kan glädja barnen med en mackmacka. Så enkelt!

7 kommentarer:

 1. Hej Pysseliten!
  Mamma alltid mamma! Med förmaningar.
  Mycket värre när inte ungarna finns i närkontakt!Kram Molo

  SvaraRadera
 2. När jag tjatar på dottern och hon protesterar mot min tröttsamma omtanke, brukar jag alltid tillägga att "mammor SKA vara tjatiga och jobbiga". Inget att hymla med. Jösses jäklar vad jag kommer tjata på henne när hon närmar sig tonåren... fast det är ju ett tag kvar förstås.

  Ha en bra helg!! Kram, Josse.

  SvaraRadera
 3. Ingen åska här idag! Men fint och soligt - varmt! Barna' har badat i vattenspridaren samtidigt som dom hoppade studsmatta. :) Jag och Joachim har inte ätit på Greken - men en festlig och energirik middag här hemma. Berättar mer i bloggen sen. Tjoho!

  SvaraRadera
 4. Tänk, frun dröjer det några dagar innan jag saknar, om jag är bortresten.
  Barnen behöver jag bara vara borta ifrån någon dag så längtar jag.

  SvaraRadera
 5. Bortresten? vad är det för ord? Nästan lite svensktyska :-)

  SvaraRadera
 6. Hoppas att Gry är väl hemma igen - och att din längtanväntan är slut!

  SvaraRadera
 7. moloVa! Menar du att det blir värre när dom flyttar hemifrån?!
  pseudonaja Jag tycker egentligen att det är värre att resa bort själv, än när någon i familjen är ute och har roligt. Jag lider av svår hemlängtan!
  Tyska är ett så bra språk på det sättet att ibland vet inte ens tyskarna vilka ord som finns och inte. Precis som att man blir förstådd i Danmark när pratar som om man hade munnen var full med fluff.
  josse Oh, jaaa! Jag är så nöjd med att ha hela skocken inom höravstånd! ;)

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.