söndag 22 juni 2008

Lägervecka

Imorgon ska vi skjutsa vår lilla dotterunge på läger. I en hel vecka ska Gry vara borta! Bara hennes tvilling Moa och storasyster Tove ska vara hemma. Det är ett läger för stomiopererade barn. Andra som har gått igenom samma sak som hon, men som nu är så friska att dom kan åka på läger själva utan mamma eller pappa. För oss blir en svår separation. Hon har varit beroende av oss så länge att hon kommit efter i självständighetsprocessen och vi har vakat och vårdat henne så länge att vi inte vet vad hon klarar av själv längre. Det känns helt rätt att pausa vårt invanda mönster. Men svårt!!

Igår när vi promenerade ner mot sjön fick jag syn å den stora gamla eken med ett snurrmönster i barken som liknar en piltavla. För bara några månader sedan gick vi dit med Gry och kastade pinnar (pil) och tävlade vem som kom närmast mitten. En lagom promenad på sådär 30-50 meter hemifrån och ibland orkade hon ända ner till bryggorna för att kolla hur tjock isen var. På den tiden fick man truga ner varje mål mat och skolan fick komma hem till henne! Hon åt en cocktail på 10 tabletter om dagen, som påverkade henne på olika sätt.

Hon har en bit kvar till helt återställd, men skillnaden mot för ett eller två år sedan är så stor att den ibland är svår att förstå. Små framsteg sker varje dag. Nyligen har hon börjat göra iordning sin frukost själv, tidigare serverades den oftast på sängkanten. Hon följer med på promenader, orkar spela kubb, studsar på studsmattan, cyklar till affären.... Hon orkar hjälpa till hemma och tar egna initiativ!

Nu försöker vi flytta fokus mot systrarna, som har fått stå tillbaka i flera år och som har fått vänja sig vid undantagsregler för Gry. De har alltid haft mer krav och mindre av vår tid. Vi har förökt vara observanta, men självklart har det varit orättvist. Nu får vi inte missa att ta igen tid med dem. Veckan som kommer ska vi njuta av Tove och Moa och hitta på något kul med dem! (Jag gissar att det blir sushi-restaurang...)
Vi kommer att längta efter Gry och undra vad hon är med om för roligt!

2 kommentarer:

  1. Förstår att det är tufft att släppa iväg dottern på lägervecka! Men vad kul hon kommer ha, och vilken bra grej!!

    SvaraRadera
  2. Det kommer säkert bli skönt för syrrorna att ha er för sig själva. Jättekul och nyttigt för Gry att få "klara sig själv" en vecka. Men mamma och pappa är nog inte ensamma om att sakna syster nummer tre ;o)
    Kram på er!

    SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.