måndag 12 maj 2008

Sparris

Det handlar mycket om sparris just nu! Det är en speciell känsla att skörda, laga till och äta (eller bara äta med en gång!) något som man själv har odlat. Häromkvällen blev den till en god soppa, slät och mjuk och alldeles underbar.
Jag är så himla nöjd med sparrisskörden att jag överväger att skaffa lite mer land att odla i. Jordgubbar, rädisor, rödbetor och annat gott. I sparrislandet ska jag försöka odla machésallad till hösten, den växer när sparrisen vilar och tvärtom, ett experiment helt enkelt.


Karlsloken har alltid ett skriande behov av fotomodeller och fördelen med sparrisar är att dom kan konsten att posera!

Idag bestämde jag mig för att min eviga förkylning nog har övergått till pollensnuva och sån't kan man inte bry sig om när man vill träna, så idag blev det en rejäl omgång med hög puls. Underbart! All trötthet, halsont och snuva göre sig icke besvär mer. Jag är botad!

5 kommentarer:

  1. Hej alla Sparrisar!
    Häftigt med dubbelodling! Jag ska anlägga land oxå. Först ska marken beredas.Kram Molo

    SvaraRadera
  2. Aha, så den brinnande halsen senare på kvällen var bara inbillad då eller?

    / the karlslok

    SvaraRadera
  3. Vaddå brinnande hals? IDAG är jag friskare än på lääänge.

    SvaraRadera
  4. Len sparrissoppa av hemodlad sparris ... det kan väl inte bli bättre än så va?

    Till slut för man bestämma sig för att man är frisk!

    Nu drar jag iväg och gör ett pulspass jag med.
    Kram hela dan.

    SvaraRadera
  5. En skön helg till er alla önskas! Spring ordentligt - vi ses om en vecka eller så! Kram, Josse.

    SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.