tisdag 20 maj 2008

Vänta på barn!

Idag när jag kom hem från jobbet, tidigt för att kunna skjutsa Tove till stallet, var både Tove och Moa redan hemma. Som den vakande lejonmamma jag är undrade jag genast var Gry var och varför har hon inte kommit hem med de andra?
"Äh, hon kommer snart, hon går ju! Vi cyklade!"
Jag kunde ändå inte slappna av. Hon är fortfarande klen efter sjukdom och operation, men jag måste lita på att hon ringer om det blir problem. Tiden gick och jag var nästan på väg ut genom dörren för att gå och möta henne, när själva solen stiger in.
"Åh, det är så skönt ute! Jag var bara tvungen att sitta här ute på trottoaren ett tag!!"

Jag glömmer aldrig en liknande situation för flera år sedan när vi bodde i radhus och alla ytterdörrar målats om från vitt till rött. Barnen var betydligt yngre men gick själva hem från fritids. Jag var hemma och väntade. Gry och Tove kom, men ingen Moa. Var var hon? Jag kikade ut genom fönstret och fick se en trumpen Moa sitta i gräset utanför dörren. Då så, bara att vänta! Jag väntade och väntade. Ingen Moa kom in. Efter bra lång väntan öppnade jag dörren och frågade om hon inte skulle komma in snart?
"Nej, jag kan inte bo i ett hus med röd ytterdörr!"
Sådeså!

2 kommentarer:

  1. Nä, det är klart, ett hus med röd ytterdörr går ju liksom inte. :) Jorå, skämtar bara. Jag gillar INTE att vänta på barn - jag målar upp alla möjliga skräckscenarion, och tillslut klättrar jag på väggarna, kallsvettig.

    Hoppas att träningsvärken gett med sig!

    SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.