lördag 3 maj 2008

Bortglömt

När mamma och pappa kom och hälsade på oss senast, hade de med en dräkt som jag sytt någon gång. Vit kjol och kavaj med vita tryckknappar, snygg och prydlig och passar fortfarande. Problemet är att jag inte minns när jag sytt den, eller om jag ens använt den. Till en början kände jag inte alls igen den!

Jag träffade gamla grannar till oss, deras dotter var ganska mycker yngre än mig och på den tiden tyckte jag väl inte alltid att det var så kul att småbarnen skulle vara med i leken. Dottern minns mycket väl när jag lärde henne hur man rullar tummarna och att jag sa till henne att öva ordentligt och slutligen tillade jag:
-Sedan när du kan ordentligt åt ena hållet, kan du träna på att rulla åt andra hållet!
Det har jag absolut inget minne av!

Vad har jag glömt mer? Massor, med stor säkerhet. Ibland önskar jag att jag skrivit dagbok lite flitigare, men i dom dagböcker som jag faktiskt har, kan jag ledigt säga att jag varken skrivit om sådana episoder som tumrullningskurs eller tillverkade saker. Sådant måste jag ha hjälp av andra att minnas!

Se här har morfar glömt sina lösglasögon, på en fönsterkarm i centrala Uppsala!

2 kommentarer:

  1. Haha, det där med tumrullningen är ju så bra! Mja, inte helt lätt att klara det åt båda hållen. ;) Intressant det där med vad man glömt ... jag tror att man glömmer mkt av det jobbiga och minns det som var bra. Och det är ju tur. Fast ibland vore det ju bra att minnas även det som inte gick så bra, så man kunde lära av misstagen. Hm.

    SvaraRadera
  2. Hi hi! För mig är detta med TOTALA minnesluckor något helt nytt. Har aldrig upplevt det förut. Men alltid lär man sig något nytt! :-)

    SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.