söndag 13 april 2008

Lajv

Idag sysslar vi med mer förberedelser till Valborghelgens lajv. (Det finns massor av fina bilder från tidigare lajv i länken)

Lajv är som en "live-teater", där jättemånga människor samlas och deltar i ett skådespel som utspelar sig i en fantasivärld. Arrangörerna skriver en en grundhistoria, som utspelar sig i fantasivärlden. Storyn bygger ofta på händelserna i förra lajvet och liksom världen återanvänds, återkommer flera av figurerna flera lajv i rad. Alla som deltar får själva bestämma vilken figur de vill spela och får även skicka in lite information om vad de vill och kan. Arrangörerna kan då väva in dem i historien dela ut uppdrag till figurerna som de ska göra under lajvet och rollerna kommer på så sätt att interagera! Mycker spännande!

Jag har inte tidigare och ska inte med i år heller, men jag hjälper gärna till med utrustningen! Barnen har varit allt från knytt till orcher, men i år ska de vara vätte (Moa) och skogsjägarlärling (Gry). Joacim ska vara jägare i år, förra årets roll som troll var för tyst, så jägaren ska nog bli en pratsam och skvallrig typ. Kanske inte så sanningsenlig ens, vi får se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.