måndag 24 mars 2008

Nya lärdomar

Här kommer det utlovade bildbeviset på hur pigg och stark man kan vara bara en vecka efter en stor magoperation! En blåval! Inte illa va? (Det blev inte bilden när Gry klättrat upp i ribbstolen, men det är väl ingen som inte tror att hon även fixade det efter den här bilden?!)


Att åka hem ett par timmar för permis från sjukhuset har vi provat förut och det är ingen höjdare. Under lördagen tog vi istället med Gry på stan i rullstol. Det blev en ny och nyttig erfarenhet för alla i familjen.Gry behövde låna toaletten halvvägs och klev ur rullstolen och stapplade ovant framåtlutad in och frågade på ett gym. Där visade tjejen ingen sypati utan sade att för att komma till toaletterna måste man gå in i omklädningsrummen, istället hänvisade hon till de offentliga toaletterna på baksidan av byggnaden. Jag kände desperationen komma och upplyste henne om att Gry var nyopererad och hade svårigheter att gå, men det var ändå för sent, Gry ville inte besvära mer och stapplade kissnödig ut därifrån.

Nya lärdomar:

 1. Gry är starkare än Pippi.
 2. Alla borde ta körkort för rullstol. (Då skulle t ex. ingen bygga hinder i trottoaren.)

 3. Var tydlig när du ber om hjälp!

4 kommentarer:

 1. Vilka fina kort - ni är så fina! Varför finns det folk utan empati och sympati? Öht blir jag nu för tiden (efter att ha varit med om både det ena och det andra) så förundrad över hur folk orkar tjafsa över småsaker. Låt folk låna toaletten liksom, den må finnas i ett omklädningsrum eller på chefens kontor. Det finns värre saker än så.

  Hur som helst, Gry är precis hur stark som helst!

  SvaraRadera
 2. Du och jag är pragmatiker. Tänk på att en del inte kan bryta en enda regel, för då tror dom att dom gör tjänstefel!

  SvaraRadera
 3. Jag arbetade som elevassistent ett tag, åt en kille som satt i rullstol ibland. Att köra honom genom stan i en rullstol var verkligen en upplevelse. Så många butiker och ställen som vi inte ens kunde komma in i. Och vi ska inte snacka om hur det var när det fanns snö också.

  Och att inte låna ut en toalett, man blir mörkrädd. Vad kan hända liksom? Var hon rädd för att toan skulle bli stulen eller?

  Usch, jag blir upprörd.

  SvaraRadera
 4. Ja, man blir lite trött ibland...
  Lika ofta blir jag överraskad och glad över hur snabbtänkta och insiktsfulla en del människor är! Tur det, det finns hopp!

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.