torsdag 20 mars 2008

GLAD PÅSK!!

Jag såg på TV imorse hur man firar muslimsk nyår. I studion hade man dukat upp ett S-bord, med saker som börjar på "S", som i myrorna och elefanterna. Det var så vackert! Den traditionen har inget med religion att göra, det är en gammal tradition och råkar sammanfalla med att man firar Muhammeds utträde från Mecka till Medina, det var då man började sin tideräkning.

Jag farscineras av andra kulturer. Religion skrämmer mig! Jag såg även "den fruktade talibanen" på TV, han försvarade sin profet mot ondsekfulla och fientliga människor. Jag undrar varför han måste försvaras? Jag blir rädd när jag hör USA's president i ena andetaget fördöma religösa fanatiker och i det andra be till Gud för orkandrabbade landsmän.

Här ska en lagom Påsk firas. Mannen ska bara grilla en fyrakilos halv kalkon! Ja, den måste ha varit mer lik en struts än en kalkon. Den ska nog räcka till oss och våra vänner i alla fall! Vi kanske målar några ägg. Och barnen ska absolut få leta påskägg i trädgården!

3 kommentarer:

 1. Glad Påsk till er alla!
  Kalkonstrutsen kommer säkert att bli väldigt god. Grattis till kocken i efterskott.Han hade namnsdag nyligen.
  Här får haren plasta in påskäggen när han gömmer dom i snön.
  Religion kan nog vara skrämmande.Särskilt om fanatismen tar över.Kultur och religion är sammanflätade och det är svårt för politiker att lämna religionen utanför sitt styrande.Inte lätt att lämna en kort kommentar till en så intressant fråga. Men påskhögtiden är för mig att fira segern över det onda. Kram till er alla och hoppas påskharen är generös med äggen! Molo

  SvaraRadera
 2. Vi måste muta haren...med godis!

  SvaraRadera
 3. Glad påsk! :) Nu har jag gjort en klassisk rulltårta som ska bli påskbakelser i morgon. Och i ugnen står köttbullarna och luktar kryddpeppar. Nu återstår bara det tråkigaste ...städningen. :( Gu' va'gott med grillad kalkon. *avundsjuk*

  PS.Jag undviker både politik och religion som pesten - för mig är båda ämnena lika med elände...

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.