onsdag 5 mars 2008

Bot

I måndags opererades Gry. Det är så man botar från Ulcerös Colit, man tar bort tjocktarmen. Det är insidan av tarmen som har gjort att Gry haft så ont i magen, den har varit inflammerad. Jag antar att en bra liknelse är eksem, hon har haft eksem i tarmen, som inte slutat att blöda.

Innan vi beslutatde att operation var nödvändig provade Gry de flesta andra tillgängliga alternativ, som finns inom svensk sjukvård. Jag skriver så, för att det finns alternativa behandlingar, som många tycker att man kan prova, men jag är av den meningen att man ska vara myndig för att själv kunna ta sådana beslut. Lagen säger att barn upp till 8 år inte får utsättas för alternativa behandlingar.

Hur som helst var beslutet en svår bit, men vi bestämde tidigt att årsskiftet 07/08 fick bli en gräns för hur länge vi kunde tillåta oss och läkarna att prova andra alternativ. Målet är ju ett friskt barn!

Operationen gick bra och Gry återhämtar sig snabbt! Vi är lättade över att den jobbigaste tiden är över och att det nu bara kan bli bättre. Jag återkommer med en uppdatering om läget lite senare.

3 kommentarer:

 1. Men oj! Heja Gry! Hoppas att allt blir bra! Heja hennes om är tapper och kämpar!

  KRAM!

  SvaraRadera
 2. Skönt att det onda är borta - nu blir det bara bättre. Gry är bäst! Tänker på er där i värmen på våning 7.

  SvaraRadera
 3. Hej i Knivsta!
  Underbart att höra att operationen gått bra och att Gry hämtar sig snabbt. Hoppas att det onda är över nu för hennes del. Hon har verkligen varit en kämpa och resten av familjen också.
  Kramar från Gammelmoster i Hudiksvall

  SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.