onsdag 6 februari 2008

En vanlig ovanlig dag

En vanlig onsdag börjar klockan 06.30 med att klockradion startar, idag signalerade ovanligt nog även en mobiltelefon och makens pulsklocka vid samma klockslag! Jag som är en morgonpigg gök, var redan ur sängen och samlade raskt ihop oljudsattiraljerna och överlämnade dem till den trötte maken.
Väl uppe i köket undrar han om det verkligen är nödvändigt att ha katt. Hon hade någon gång under natten lyckats få upp maken ur sängen, men istället för att springa till ytterdörren hade hon kastat sig på rygg och med bedjande blick bett om kel. Han är trött!
Klockan 08.30 har de flesta lämnat huset, för skola och jobb. Jag och Gry är hemma idag. Hon får sina morgontabletter (7 st) i sängen och vid 10-tiden går det ner lite frukost. I väntan på att en pedagog ska komma från skolan, tittar Gry på TV och jag jobbar vid datorn.
Efter att pedagogen jobbat en dryg timme med Gry äter vi lunch!
Idag blev det kokt potatis, grillad lax (från frysen) och jag lyckades vispa ihop en Hollandaise sås, utan att den skar sig. Tyvärr pressade jag i saften från en halv citron istället för 1/2 msk citronsaft, som det står i receptet, så den blev rejält syrlig. Inga grönsaker, inser jag nu...
Gry hämtade posten, som idag bestod av de två första filmerna från Lovefilm och ett reklamblad från Lindex.
Efter lunch återgår Gry till filmen och jag till datorn.
Vid 13.30 tar vi varsin latte. Paus.
Nu är klockan 14.30. Moa har just kommit hem från skolan. Tove är i affären och införskaffar snask att ha med på det nationella provet i svenska imorgon. Det är en 4 timmar lång uppsatsskrivning, som kräver energi! Jag jobba ostört ett tag innan det är dags att börja med middagen. (och vad gör jag?)
Joacim brukar komma hem framåt 19 tiden. Då hoppas jag att köttbullarna är klara. Får se om vi orkar semlorna idag, igår blev vi för mätta efter middagen.

En ganska behaglig dag, men oj vad vi längtar till den dag då Gry ska orka gå i skolan! Då hon inte behöver ha ont i magen och vi kan hitta på precis vad vi vill!

2 kommentarer:

  1. Tack för denna inblick! Kul med katten mitt i natten. :)))

    SvaraRadera
  2. Ville bara skriva ett: Kram till er och hoppas vi kan ses snart!
    //Malin

    SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.