tisdag 22 januari 2008

Tycker du om sport?

Jag vet inte om jag egentligen tycker om sport.

Vad är det med media, när man på löpet skriker ut: "Jens Byggmark TVÅA!" och "Anna Carin Olofsson GRAVID!" ?? Hon blev ju också tvåa, men det står med små bokstäver.

Förra året började Moa spela handboll. Jättekul, tänkte jag och började kolla lite extra på TV, för att lära mig lite mer om sporten (det var ju EM då också). Men oj, vad frustrerande när man redan måste vara handbollsexpert för att hänga med.
Ibland rapporteras sportresultat på TV, utan att man (tydligt) säger vilken sport det gäller! Då måste man vara insatt!

Moa slutade spela handboll efter en termin. Hon älskade träningarna och den fysiska aktivitet som det innebar! Men hon upplevde att fokus hela tiden var på matcherna och bland tjejerna snackades det nästan enbart om matcher som hade spelats eller skulle spelas. När man är ny och knappt hunnit lära sig reglerna kan jag förstå att det är jobbigt. Alla vill heller inte tävla. Visst, hon var inte tvungen att vara med på några matcher! Men då ställs man ju åt sidan i laget och det var inte det Moa ville.

Måste sport, idrott och tävla följas åt? Jag antar att det gör det, men jag önskar att barn som inte vill tävla ändå kan få utöva sin sport, men var finns utrymmet för dem i idrottssverige?

Förvirringen ökar när jag tänker på vad fotboll gör för Sverige!
En fantastisk sport som engagerar! Men med fotbollen får vi även massor av skit!

Frågan är förmodligen fel ställd. Man kan inte antingen gilla eller ogilla sport, det är som att fråga om man tycker om samhället!

1 kommentar:

  1. Intressant! Jag tycker också att tävlingsmomentet är jobbigt, särskilt i lagsporter. I individuella sporter tävlar man på nåt sätt med/mot sig själv vilket gör att man själv får större makt över det man gör och vill. Grupptryck och hets gillar jag inte.

    Fast självklart är det mycket som är kul med att få vara med i ett lag, om det funkar.

    Med tanke på din kommentar så blev jag nu sugen på semlor. Jag ska äta en på semmeldagen, punkt slut. Förstår att det är tårtbakande inför i morgon. Ska posta ett presentigt brev idag! :) Ja! Vi har snö här!

    SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.