lördag 5 januari 2008

Surdeg

För första gången har jag lyckats planera och slutföra ett surdegslimpebak! Det är framförhållningen och planeringen som är det kluriga, annars är det lika enkelt att baka som vilken limpa som helst. Limporna kom förvisso inte ut ur ugnen förrän halv tolv på kvällen/natten, men blev för övrigt ett lyckat bak.

Det är alltid planeringen och tajmingen som det stupar på när jag lagar mat. Svårast är nog fiskpinnar och potatismos, som säkert räknas till kategorin snabbmat för nybörjare! Det blir alltid någon av varianterna;
  • fluffigt gott varmt potatismos och frusna fiskpinnar
  • fluffigt gott varmt potatismos och vidbrända fiskpinnar
  • gyllenbrunt nystekta fiskpinnar (fortfarande varma) och kallt potatismos
  • eller (huuu) gyllenbrunt stekta kalla fiskpinnar och stabbigt pulvermos....

Jag gillar rätter som kommer i ett och samma lass: sallad, lasange, paj...och rätter som Joacim lagar till också!

Det är nämligen lite orättvist för Joacim fixar att grilla en hel stek, svänga ihop en potatisgratäng samt anrätta ett par små varma grönsaksrätter och dessutom få det både färdigt och varmt till samma måltid!

4 kommentarer:

  1. Det där är ingen affär, det är ett PARADIS! WOW!!! Tack för länken!

    SvaraRadera
  2. Det är inte helt lätt att få till alla moment i matlagning. Jag ser det som en sport när jag har många kastruller och stekpannor på en gång. Det är kul att se om man lyckas få potatisen klar samtidigt som fisken och såsen. En del saker mår bara bra av att bli klara lite innan ngt annat. Oj, skulle visst kunna snöa in mig ordentligt på detta ... :O

    SvaraRadera
  3. Nu har jag hittat till din sida också! Jag läser vidare här ett slag! ;-)

    SvaraRadera
  4. Lät riktigt trevligt med intervallpasset! :P Där får man verkligen igång endorfinerna kan jag tänka mig! :)

    SvaraRadera

Här är ditt utrymme att skriva, tycka och kommentera! Gör det.